Gyöngyösi a listázás után „izraeli országhódításról” beszélt

Hírek
Helyreigazítás: A portálunkon 2019. február 25-én „Gyöngyösi a listázás után izraeli országhódításról beszélt” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökhelyettese megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak a számát.

„Akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl, tévednek.” Gyöngyösi Márton egy anticionista rendezvényen beszélt minderről. A Jobbik EP-listáját vezető politikus újabban azt állítja, hogy sem ő, sem pártja nem antiszemita.

Ennek némileg ellentmond, hogy éppen Gyöngyösi volt az a jobbikos politikus, aki 2012-ben megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban.

A Jobbik politikájának lényegét korábban a nyílt antiszemitizmus jellemezte, a múltban ennek számos jelét adták. Szintén Gyöngyösi volt az aki arról beszélt, hogy ő „"tudja, hogy a cionizmus gátlástalan nyomulásával szemben csak az erő felmutatása hatásos, nem úgy, mint a mi vezetőink Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen, akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmánt csúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét, és a cionista úthenger ettől visszahőköl."

Gyöngyösi izraeli országhódításról beszélt, majd a következőket tette hozzá: „Kedves barátaim, az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata”

A jelenlegi elnökhelyettes kijelentései korántsem kivételesek a Jobbikban. Emlékezetes Kulcsár Gergely esete, aki holokauszt-emlékművet gyalázott, vagy Szávay Istváné, aki egy zsidó nő megverésével dicsekedett.

Borítófotó: Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 25-én.
MTI/Bruzák Noémi