Gyöngyös: feltörhetnek a liberális indulatok?

Hírek
A gyöngyösi szocialista kabarénak lassan vége, a liberális Fodor Gábort a helyi szocik elzavarták, és helyi elnöküket, Orosz Bálintot indítják Hiesz György helyett. De mi lesz így a Fodor-párttal?

Nem akarok politikai jóslatokba bocsátkozni, de úgy tűnik, hogy az MSZP most kihozta a sodrából Fodor Gábort és a Magyar Liberális Pártot: nem lesz jelölt Gyöngyösön és befutó helyet sem kap az országos listán.

De nem csak ő háborog: a gyöngyösi MSZP-s Hiesz György azon sértődött meg, hogy a fülébe jutott: Fodort Molnár Gyula pártelnök Gyöngyösön szeretné elindítani. Azon nyomban le is mondott a képviselő-jelöltségről, és kilépett a pártból.

Hatalmas botrány keveredett, a pártelnök és Hiesz egymást kezdte ekézni, míg végül a helyi MSZP-sek úgy kiadták Fodor útját, hogy komolyan el kell gondolkodnia, egyáltalán látogatóba hazatérjen-e a szülővárosába.

A megoldást Orosz Bálint helyi elnök jelölésében találták meg, igaz ugyan, hogy felmerült a Gyöngyöst csak a főteréről ismerő Mesterházy Attila volt pártelnök indítása is, de ő elegánsan elhárította a bugyuta felvetést. Mindenesetre a szintén a körzetben induló Vona Gábor Jobbik-elnökhöz néhány újabb szoci szavazóknak elhintett üzenet és visszafogott helyi MSZP-kampány még segíthet tavasszal, hogy megszorítsa a fideszes indulót, Horváth Lászlót.

A kérdés már csak az marad, hogy mit szólnak az egész gyöngyösi perpatvarhoz és az országos listáról való kiszoruláshoz az MSZP mellett már a Botka-időszakban is kiálló Fodorék. A napokban már azzal fenyegetőztek, hogy lehet el sem mennek a hétvégi MSZP-kongresszusra, és kilépnek az MSZP-P összefogásból, ha nem teljesülnek az igényeik. Szóval nemsokára boríthatják az asztalt, otthagyhatják az MSZP-t.

Mindenesetre nem lesz nagy érvágás a távozásuk, és akár – mint ahogy korábban már értekeztem róla – a Bokros Lajos vezette MoMa-val is összefoghatnak.

Ellenzéki pártformációkban tehát nem lesz hiány a 2018-as választáson. Már csak az a kérdés, ki fog rájuk szavazni?   

Borítófotó: Fodor Gábor és Orosz Bálint János (Facebook)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink