Gulyás Gergely: Varga Judit és Novák Katalin azt tették, amit ebben a helyzetben kellett

Hírek magyarnemzet.hu
Rendkívüli időpontban, pénteken délután fél háromtól tartott kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely.

A mostani kormányülés egy olyan része volt, amiről beszámolnék: a kormány a politikai következtetéseket levonta abból az ügyből, ami az elmúlt két hétben a magyar nyilvánosságot meghatározta – fogalmazott Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: a kormány az elmúlt 14 évben egyedülállóan nagy hangsúlyt fektetett a családtámogatásra és a gyermekek védelmére.

Bevezettük a CSOK-ot, a babaváró támogatást, a falusi CSOK-ot, adókedvezményt biztosítottunk a gyermekes családoknak, és teljes adómentességet a legalább 4 gyermeket vállaló nőknek. Megdupláztuk a bölcsődei férőhelyek számát, és a korábbiakban nem látott nagyságrendű óvodafejlesztéseket indítottunk. Eközben a pedofíliára való szabályozást szintén a kormány szigorította. Külön nyilvántartást hoztunk létre – sorolta Gulyás Gergely. Emlékeztetett: úgy tették mindezt hogy a magyar baloldal ezeket nem támogatta, itthon és külföldön egyaránt támadta.

Hozzátette: a legtöbbet a családpolitikában Novák Katalin tette, a BTK szigorításában, a családvédelmi törvények szigorításában pedig Varga Juditnak volt szerepe. – Ezért is érthető, hogy a magyar társadalom értetlenül állt a kegyelmi döntés előtt. Varga Judit és Novák Katalin pedig azt tették, amit ebben a helyzetben tenni kell – jegyezte meg.

Gulyás Gergely elmondta, a miniszterelnök azért nyújtotta be az alaptörvény-módosítást, hogy világossá tegye, ilyen bűncselekmények esetén nincs kegyelem. A miniszterelnök által benyújtott törvénymódosításról pedig már tavasszal szavazhat az Országgyűlés. A miniszter megerősítette: a pedofil bűncselekmények további szigorításra nyitottak, annak ellenére is, hogy már korábban is szigorították az ide vágó jogszabályokat.

Balogh Zoltán református püspök, Novák Katalin volt tanácsadója esetleges lemondása kapcsán leszögezte: a kormány nem szól bele a református egyház belügyeibe. Az új államfő választása kapcsán a tárcavezető megismételte: a lemondás elfogadása után 3 napon belül lehet új államfő, megválasztásának módján pedig nem kívánnak változtatni.

Az újságírók kérdéseire adott válaszok összefoglalása itt olvasható.

Fotó: Csudai Sándor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink