Gulyás Gergely: Rendelkezésre állnak a védekezéshez szükséges felétételek

Hírek figyelo.hu

Rendelkezésre állna a védekezéshez szükséges feltételek. A kormány nem szeretné leállítani még egyszer az országot, miközben mindent igyekszik megtenni, hogy az emberi életek védelme biztosított legyen – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányszóvivői tájékoztatón.

A határvédelmi intézkedések a jövőben is fennmaradnak, kérte a maszkviselési szabályok betartását. A rekord mértékű fertőzések mellett azt is látjuk, hogy a halálozások száma mérsékeltem. Nem az a legfontosabb mutató, hányan betegszenek meg, hanem hogy meg tudjuk védeni az emberek életét – mondta Gulyás Gergely.

Hozzátette: Magyarországon 4460 ezren dolgoztak júliusban, az uniós tagállamok közül a munkavállalók számát tekintve, a lehető legkisebb veszteségekkel élte túl a járvány első hullámát.

A járvány elleni védekezésre több mint 10 ezer milliárd forint áll rendelkezésre.

Eddig gazdaságvédelmi intézkedések és szociális intézkedésekre 409 milliárd , gazdaság élénkítésére 1700 milliárd forintot költöttek. Vagyis eddig összesen 2207 milliárd forintot tettek ki a járvány hatásának enyhítésére fordított költségvetési összegek. Emellett a fizetési moratórium 3000 milliárd forint fizetési kötelezettség elhalasztását eredményezte – fogalmazott Gulyás Gergely.

(Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. szeptember 11-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink