Gulyás Gergely feladta a leckét az ellenzéknek

Hírek
A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke, a párt megválasztott frakcióvezetője. Most kiderülhet, hogy az ellenzéknek a népszavazással járó mozgósítás a fontos, vagy a módosítás elfogadása.

A korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabításáról Vágó Gábor volt LMP-s képviselő kezdeményezett népszavazást, az aláírásgyűjtésben a Párbeszéd, az Együtt, az LMP, az MSZP és a Momentum Mozgalom is segédkezik.

Gulyás Gergely ennek kapcsán elmondta, elegendő lenne, ha a témában népszavazást kezdeményező ellenzéki pártok bármely képviselője az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtana be erről, amelyet a Fidesz támogatna.

Szóval az ellenzéki pártok annyira belemerültek a mozgalmi politizálásba, hogy megfeledkeztek arról, képviselőik bent ülnek a parlamentben. Pedig a népszavazás megszervezése annyira elhúzódna, hogy ebben a ciklusban már nem lenne esély a megtartására, az Országgyűlés ezzel szemben elég gyorsan elfogadhatna erről egy törvényt. Erre a törvényalkotási bizottság elnöke is felhívta a figyelmet.

Érdemes Gulyás egy másik megjegyzését is figyelembe venni, ami arra vonatkozott, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek még a múlt héten is elfogadhatatlannak tartották az elévülés "nyugvásának" kimondását egy diktatúra időszakára vonatkozóan az úgynevezett igazságtételi törvénynél, most az elévülés meghosszabbítását támogatják egy demokratikus időszakra.

Ebből nehéz arra következtetni, hogy ezt a népszavazást komolyan gondolják, és nem csak pártpolitikai érdekek vezérelik őket, de rövidesen kiderül ez is, ugyanis a mai napon elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Itt a lehetőség kedves ellenzékiek! Azt is érdemes észben tartani, hogy az elévülést legalább 12 évre akarják kitolni, ugyanakkor a Fidesz csak 7 éve kormányoz. Érdekes, Gyurcsány Ferenc DK-ja nem sorakozott fel a többi párt mögé az aláírásgyűjtésben, pedig még az MSZP is meg merte ezt lépni. 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink