Gulyás: a magas részvétel a demokrácia győzelme

Hírek Helmeczi Zoltán
A politikus köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a választáson.

A demokrácia győzelmének nevezte a vasárnapi országgyűlési választás magas részvételi arányát Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz–KDNP eredményvárójában tartott sajtótájékoztatón, miután hét órakor bezártak a szavazókörök. A politikus köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a választáson – külön azoknak is, akik a kormánypártokat támogatták –, valamint elismerését fejezte ki a lebonyolításban részt vevőknek.

Az adatok szerint a részvétel magas lesz, arra lehet következtetni, hogy hajszál híján meg fog egyezni a négy évvel ezelőttivel

– mondta Gulyás Gergely, aki szerint egy ilyen magas részvétel a demokrácia győzelmét jelenti, és erős felhatalmazást ad az új Országgyűlésnek. Azt is mondta, hogy az utolsó napokban több mint százezer kormánypárti aktivista buzdította választásra az állampolgárokat. „Izgalommal várjuk az eredményeket” – zárta szavait a Miniszterelnökség vezetője.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szintén fontosnak nevezte, hogy a következő parlamentnek erős legitimációja lesz. Fontos az is – tette hozzá –, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson ugyancsak magas a részvétel, hiszen ez a kormány számára egyértelműen ki fogja jelölni az irányt. A pártelnök megköszönte a határon túli magyarok „nemzethűségét”, azt, hogy jóval nagyobb számban vettek részt a választáson, mint négy éve.

„A következő parlament az összmagyarság parlamentje lesz”

– fogalmazott.

További híreink