Giorgia Meloni: “Nagyra értékeljük Orbán Viktor számos politikai döntését”

Hírek
A 888 interjút készített az olasz jobboldal egyik meghatározó politikusával, Giorgia Melonival. Az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) a jobbközép koalíció tagja szerint is foglalkozni kell Sorossal, Orbán Viktorról jó véleménye van, az ellenőrizetlen bevándorlást pedig súlyos fenyegetésnek tartja.

“Az ellenőrizetlen bevándorlás súlyos fenyegetést jelent számunkra. Mélységében változtatja meg a társadalmunkat, a kulturális szokásainkat és a demográfiai összetételünket. És ez még azokkal a migránsokkal szemben sem korrekt, akiknek joguk van ahhoz, hogy ne szakadjanak ki gyökerestül a saját országukból. Az a tény, hogy a migráció nagyrészt iszlám országokból származik, egy további probléma. Nem szabad alábecsülnünk azt sem, hogy néhány európai országban mára elterjedt és elfogadottá vált a saría. Ez tolerálhatatlan” – mondta Meloni a 888-nak.

De az olasz politikusnak az uniós elitről is megvan a nem túl hízelgő véleménye. Mint azt kifejtette: “Az Európai Unió establishmentje megbukott, ez világos. Valójában ők Európa igazi ellenségei, miközben épp arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy a problémát a hazafias, patrióta mozgalmak jelentik. Itt az ideje újrahangolni az uniót, melyet a szuverén nemzetállamok szövetségére kell építeni. Olyan Európai Unióra van szükségünk, ahol szabadon együttműködhetünk fontos kérdésekben, de egyúttal szabadon dönthetünk olyan szempontokról is, melyek a legközelebb állnak a polgárokhoz. Ez az egyetlen reform, ami képes megmenteni Európát a hamis „uniópárti” prófétáktól.”

Meloni Soros tevékenységére is kitért: "rengeteg pénzt költ az ellenőrizetlen bevándorlás támogatására, az LMBT-jogokra és a drogliberalizációra. Ő a hagyományos értékek egyik legnagyobb ellensége, egyúttal pedig valamennyi hazafias mozgalomé is, melyeknek kötelességük vele szemben felvenni a harcot politikai és kulturális szinten. Soros György Magyarországhoz hasonlóan Olaszországban és számos más országban is rengeteg bevándorláspárti NGO-t finanszíroz, mögötte pedig ott van a mainstream média. Amikor „hozzáérsz” Soroshoz, az újságírók és a kommentátorok haragjával szembesülsz. A Fratelli d'Italia azonban arra törekszik, hogy lerántsa róla a leplet, méghozzá félelem nélkül" – hangsúlyozta.

A politikus kifejtette, miért tartottak pártjával szolidaritási tüntetést a római magyar nagykövetség előtt a Sargentini-jelentés elfogadását követően. “A meglévő, nagyon erős szolidaritásunkat akartuk ezáltal kifejezni Orbán Viktor és kormánya, illetve valamennyi magyar ember irányába. Úgy gondoljuk, hogy az Európai Parlament döntése az Önök ellen indított folyamattal egy elfogadhatatlan beavatkozás a nemzeti szuverenitásba. Nagyra értékeljük Orbán Viktor számos politikai döntését, mint például a határok megvédését, vagy éppen a kulturális, vallási és tradicionális értékek megőrzését. Ez a mi látásmódunk is” – jelentette ki.

Borítófotó: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét az Országházban 2018. február 28-án. (Botár Gergely/kormany.hu)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink