Ghána nem fogadja vissza a migránsait, vízumkorlátozást kapott Amerikától

Hírek
Úgy tűnik, a Trump-adminisztráció komolyan veszi, amit az elnök nemrég a “pöcegödör” országokkal kapcsolatban mondott.  

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (DSH) közleménye szerint Mike Pompeo külügyminiszter megparancsolta az USA ghánai konzulátus tisztviselőinek, hogy hajtsanak végre a kérelmezők bizonyos csoportjaira vonatkozó vízumkorlátozásokat. Erre azért volt szükség, mert az afrikai ország megtagadta, vagy indokolatlanul késleltette az Egyesült Államokból kitoloncolt ghánai állampolgárok visszafogadását.

Amennyiben Ghána nem teszi meg a megfelelő válaszlépéseket, a korlátozásokat a kérelmezők szélesebb körére is kiterjesztik, és addig maradnak érvényben, amíg a DSH arról nem tájékoztatja Pompeót, hogy a két ország kitoloncolásokkal kapcsolatos együttműködése a megfelelő szintre emelkedett.

Donald Trump amerikai elnök épp egy éve keltett nagy felzúdulást, amikor a Fehér Házban azt a kérdést tette fel: minek kell annyi bevándorlót befogadnia az Egyesült Államoknak elmaradott országokból. Ekkor állítólag az említett országokat (amelyekbe az afrikai államok is beletartoztak) “pöcegödörnek” nevezte. Később Trump elismerte, hogy valóban keményen fogalmazott, de semelyik országra nem használta ezt a kifejezést.

Borítófotó: Donald Trump amerikai elnök az elnöki rezidencián, a washingtoni Fehér Házban 2019. február 1-jén. (MTI/AP/Evan Vucci)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink