Gázkamrákkal humorizált és a rabbikon gúnyolódott a jobbikos Gyöngyösi Márton

Hírek
Kinevette a holokauszt túlélőit, az emléknapokon gúnyolódott és a gázkamrákkal viccelődött Gyöngyösi Márton, jobbikos politikus, a világ hetedik legantiszemitább embere. Botrányos kijelentései egy békéscsabai lakossági fórumon hangzottak el - írja az Origó.

A jobbikos Gyöngyösi újabb felháborító és vállalhatatlan kijelentéseire derült fény, köszönhetően az Origónak: az antiszemita politikus a zsidóságon gúnyolódott korábbi felvételek tanúsága szerint.

A világ hetedik legantiszemitább embere az ortodox zsidó viseletet tette nevetség tárgyává, emellett olyanokat is mondott a képviselő, mint:

Vége lett az évnek 2012. december 31-gyel, mint általában minden év végén, ezúttal is fellélegezhettünk. Magunk mögött tudhattuk ugyanis a Wallenberg-emlékévet. Talán még emlékeznek rá, olyan régmúltnak tűnik. Túléltük, azonban nem sokáig nyugodhattunk meg, hiszen másnap, 2013. január 1-jével felkelt, felvirradt a holokausztév első napja”

vagy, 

„Év végén lehet ilyen sunyi dolgokat beemelni a költségvetésbe. Idén is ekkor látott napvilágot egy olyan törvényjavaslat, amelynek a címe, azoknak önök közül, akik humorérzékkel rendelkeznek, és áthallásokra különösen érzékenyek, különösen értékelni fogják. A kormányzat a föld alatti gáztározókról szóló törvénytervezetbe csempészte be azt a javaslatot, miszerint a 2013-as költségvetési tervezet ötven százalék kompenzációnövekedést biztosít a holokauszt-túlélőknek.”

Gyöngyösi Márton számára a gázkamrák a humor tárgyát képzik és a kiirtott zsidóságra való emlékezés pedig teher. Ezenkívül a jobbikos az ortodox rabbik öltözködését is kifigurázta, öltözékükön gúnyolódott.

Borítófotó: Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink