Freud, Sneider, Simicska

Hírek
Kiállt Simicska Lajos “tulajdonos” üzleti érdekei mellett Sneider Tamás, a Jobbik képviselője.

A pszichoanalízis atyja, Sigmund Freud szerint az elszólások és más elvétések rejtett lelki folyamatokról és a tudatalattiról adnak információkat. Freud gyűjtötte az elszólásokat, és elemezte is őket, ezért kapták ezek a “szerencsétlen”, de mégis igaz mondatok róla az elnevezést. Házasságok, barátságok mehetnek tönkre egy-egy ilyen megfogalmazás miatt, és a politikában is óriási zavart tudnak okozni.

Ha Freud élne, gyűjteménye egy nagyon értékes darabbal gazdagodhatna, nagyot csettintene a jobbikos Sneider Tamás minapi elszálólásán.

Sneider írásbeli kérdést intézett a belügyminiszterhez, amelyben azon kesergett, hogy több jobbikos plakátot megrongáltak, “és a sajtóhírek szerint 50-60 ezer forint kárt okoztak tételenként a tulajdonosnak.”

A jobbikosok eddig vehemensen cáfoltak minden kapcsolatot Simicskával, de most Sneider mindent elintézett, a Jobbikot már szavakban is beterelte Simicska tulajdonosi céges karámjába. Természetesen, valójában nem ő tehető ezért felelőssé, hanem főnöke, Vona Gábor, de most mégis Freud kedvence, Sneider szerepel a címlapokon.

Az a politikus, aki négy éve ötödik volt a Jobbik országos listáján. A freudi elszólásoknak azonban a Jobbikban sem örülhetnek, ezért nem biztos, hogy a parlamenti alelnök 2018-ban is megkapja ugyanezt a helyet. Van már azonban a megüresedő helyére egy kiváló jelölt.

Sneider cseréje a “tulajdonos” fia, Simicska Ádám lehet. És ez koránt sem freudi elszólás.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetnek

További híreink