Fontos megbeszélésen vett részt Varga Mihály a világ egyik legnagyobb infokommunikációs cégével

Hírek
A magyar pénzügyminiszter Kínában tárgyalt a Huawei Technologies regionális elnökével, James Livel. Az egyeztetésen az 5G mobilhálózati technológia felhasználási lehetőségeiről, és az ország okosvám-zónáinak kialakításáról is értekezett a kínai és a magyar fél.

Varga Mihály és a Huawei regionális vezetője egyetértett, hogy a digitális átalakulás nemcsak lehetőségeket, hanem társadalmi, gazdasági és biztonsági kihívásokat is rejt magában. Ezekre fel kell készülnie a nemzetállamoknak is.

A mobiltelefonokat is gyártó cég közleménye szerint az úgynevezett 5G technológia minden eddiginél gyorsabb és nagyobb mennyiségű adat átvitelét, feldolgozását teszi lehetővé valós időben, késleltetés nélkül, aminek köszönhetően Magyarország a gazdasági fejlődés új, digitális korszakába léphet. Az egyeztetésen a Huawei régiós elnöke és Varga Mihály miniszter tárgyalt az úgynevezett okos-vámszabad területek, zónák kialakításáról, valamint az infokommunikációs technológiák miatt tovább egyszerűsíthető, online adózási lehetőségekről is.

Varga Mihály kiemelte: „Nagyra értékeljük, hogy a Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető, globális szállítója támogatni kívánja hazánkat a pénzügyi tudás fejlesztésében, az infokommunikációs technológia elterjesztésében. További együttműködési lehetőséget látunk az intelligens közlekedés, a digitális oktatás, a fenntarthatóság és a foglalkoztatáspolitika területén”.

Mint ismert, a kormány jó kapcsolatot ápol a céggel, ugyanis a Huawei Kínán kívül a legnagyobb gyártási- és logisztikai központját Magyarországon üzemelteti, rengeteg magyar embernek munkát biztosítva ezzel.

 

Borítófotó: Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége. (MTI/EPA/Jens Schlüter)