Fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása

Hírek MTI

A jelenlegi helyzetben rendkívül fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása, amely magyar termékek előállításában, a munkahelyek megőrzésében és a felajánlásokban testesül meg – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós abból az alkalomból mondta ezt, hogy

az Unilever Magyarország Kft. 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László Kórháznak, illetve bentlakásos intézményeknek, és az adományok pénteken indultak el Budapestről.

Soltész Miklós – aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke is – közölte: az elmúlt másfél hónapban nagyon sokan hívták a 1357-es adományvonalat, ahová elsősorban egyéni felajánlások érkeznek, ugyanakkor a nagyon fontos a vállalkozások, nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalása is. Ennek példája az Unilever Magyarország Kft. felajánlása is – tette hozzá.

Az Unilever egy hete Nyírbátorban bejelentette az üzemcsarnokuk 15 milliárd forintos bővítését. Üzenetértéke van annak, ha egy vállalkozás ilyenkor fejleszt, új munkahelyeket teremt – tette hozzá.

Soltész Miklós ismertette: a vállalat 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László Kórháznak. A felajánlóval, a kórházzal és az NHKT tagjaival egyeztetve megállapodtak abban, hogy a kórházban négy raklap fertőtlenítő marad, a többit az NHKT tagjai – a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat – szétosztja az országban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél az Unilever egy kamionnyi tisztítószer-adományának átadásán a Szent László Kórház előtt 2020. május 8-án. (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A fertőtlenítőszert bentlakásos szociális otthonokba juttatják el,

  • például idősotthonokba,
  • fogyatékossággal élőkkel vagy pszichiátriai sérültekkel foglalkozó intézményekbe.
  • Hat raklapnyi fertőtlenítőt civil szervezetek által fenntartott intézményekbe visznek,
  • a többi egyházi fenntartásúba jut el.

Az államtitkár kitért arra is, hogy május 8-a a vöröskereszt nemzetközi világnapja, és megköszönte a Magyarországon és a világon dolgozó önkénteseknek és hivatásos vöröskeresztes dolgozóknak a munkájukat. Azt mondta, ma Magyarországon 60 ezer emberhez jutnak el.

Soltész Miklós szólt arról is, hogy az élet „újraindításához” kell a kórházak orvosainak és ápolóinak fantasztikus munkája, de szükség van arra is, hogy a szociális otthonokban továbbra is odafigyeljenek a járványhelyzetre. Azt mondta, miközben az élet újraindul, oda kell figyelni az egészségügyi és szociális területen dolgozókra, ápoltakra, gondozottakra is.

Olyan felelőtlen magatartás, mint amely a fővárosi Pesti úti idősek otthonában volt tapasztalható, nem fordulhat elő – jelentette ki Soltész Miklós.

.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (b2) és Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója (b) jelképesen átveszi az Unilever egy kamionnyi tisztítószer-adományát Aranyi Lászlótól, az Unilever Magyarország háztartás-vegyipari divízió marketingvezetőjétől (j) a Szent László Kórház előtt 2020. május 8-án. Az Unilever 30 raklap Domestos fertőtlenítőszert adományozott kórházaknak és bentlakásos intézményeknek. (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink