Folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program

Hírek MTI/figyelo.hu

Folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program az idén 25 milliárd forint kerettel, ha ennél nagyobb indokolt igény jelentkezne, a lehetőséget bővítenék – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken, a West Hungária Bau Kft. paksi üzemének virtuális átadásán.

A miniszter elmondta, a West Hungária Bau Kft. 1,9 milliárd forint költséggel fejlesztette a paksi telephelyét, győri üzemében új gépeket állított munkába, a beruházás 245 munkahelyet védett meg a járvány körülményei között, és 42 új munkahely létesítéséhez járul hozzá.

Látott már belülről építőipari gyártóbázist? 🏭🏗 A lenti 360 fokos videóban körbenézhet. 🕵️ Néhány óra múlva átadjuk a WHB Group kétmilliárd forintos kapacitásbővítő beruházását. 👍

Posted by Varga Mihály on Thursday, March 4, 2021

A kormány a beruházáshoz 900 millió forint támogatást adott. A fejlesztés része a 2015 óta tartó nagyvállalati beruházási támogatási programnak, amely az elmúlt öt évben 179 hazai vállalat fejlesztéseit segítette 160 milliárd forint értékben, ezzel összesen 380 milliárd forint értékű beruházás valósult meg, és több mint 3100 munkahely jött létre – emelte ki a miniszter.

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormányzati beruházási támogatások jelentősen segítették a magyar gazdaság növekedését.

(Borítókép: Ünnepélyes keretek közt helyezték el a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártóüzemének az alapkövét. Képen: Varga Mihály pénzügyminiszter 2020.10.15. Szolnok (Mészáros János, Új Néplap)

További híreink