Folytatódik a jobbikos sárdobálás

Hírek
Apáti István a Jobbik egykori alelnöke az ECHO TV Heti mérleg című műsorában beszélt arról, hogy a Sneider-Gyöngyösi duó teljesen más irányba viszi a Jobbikot, mint amit Apáti elfogadhatónak tart. A Jobbik körüli botrányok a választás óta sem csitultak, sőt egyre több piszkos ügyletre derül fény.

Simicska pénze, Szaszi rántott húsai, Sneider útelágazása, a Jobbikon belüli furcsa fizetések, az N1TV lefejezése, kilépések, pártszakadás, sárdobálás – nagyjából így foglalható össze a Jobbik választás utáni tevékenysége.

Először Toroczkai László és Dúró Dóra, majd Volner János, Apáti István és Fülöp Erik kilépése jelentett nagy érvágást a Jobbiknak. A kilépők helyére megfelelő embereket állítani képtelen alakulat sem a jelentős népszerűségvesztéssel, sem saját piszkos ügyleteivel nem tud mit kezdeni.

Apáti István a párt egykori alelnöke az ECHO TV-nek adott interjújában kifejtette: szerinte a következő egy évben sokan fogják még otthagyni a lelkét vesztett cukipártot. Vízválasztóként az EP-választásokat említette, melyen a tisztán arányos választási rendszer miatt tökéletesen látható lesz, hogyan is áll a Jobbik támogatottsága. A lelkét vesztett pártnak nem tesznek jót sem a folyamatos kilépések, sem a botrányok, s ez már a közvélemény-kutatási adatokban is jól látszik.

Apáti kérdésre válaszolva elmondta: Vonát korábban azért védték meg, mert nem akartak a nyilvánosság előtt cirkuszt csapni, úgy vélték, zárt ajtók mögött is lerendezhető a történet. A szép szavak mögött valójában az rejlik, hogy a hatalom megszerzésének ígérete miatt befogták a szájukat, de mivel a Jobbik csúfos kudarcot vallott, ezért már mernek kritikával élni. 

A jobbikosok Simicska pénzében látták a hatalom megszerzésének zálogát, ezért nem emeltek szót pártelnökük cicás fotói, és a már akkor is érzékelhető balratolódás ellen. Sneiderék a Vona által megkezdett úton haladva hajtják végre a Jobbikon belüli politikai kivégzéseket, ebben pedig nincs számottevő ellenfelük.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink