Folytatódik a Disney diadalmenete

Hírek
Alig kezdődött el az év, de a legnagyobb filmstúdió máris több mint 1 milliárd dollárt keresett.

Amikor Bob Iger 2005-ben átvette a Disney stúdió irányítását egymás után hozta a merész, költséges döntéseit. Miután felismerte, hogy a stúdiónál nincs elég szakember egyesítette a Disney-t a Toy Story filmekért is felelős Pixar nevű animációs stúdióval. Az alkujuk szerint az animációs stúdió vezetői fontos kulcspozíciókba kerültek: a Pixar első embere, John Lasseter lett például a Disney új kreatív igazgatója. Iger a nagyszabású átalakítás után három évvel megvette a két legnagyobb képregénykiadó egyikét, a Marvelt. Vezetősége alatt a Star Wars jogok 2012-es megszerzése már a harmadik nagyszabású akció volt. Utóbbiért nem kevesebbet 4 milliárd dollárt pengetett ki.

A számításaik bejöttek: tavaly rekordforgalmat értek el azzal, hogy egy év alatt világszerte 7 milliárd dollárnál (2 billió forintnál) is többet kaszáltak be.

Jelenleg a mamutvállalat filmes ága főleg négy nagy lábon áll: a Marvel Studios a képregényfilmekért, a Lucasfilm az új Star Wars filmekért, míg a Pixar és a Walt Disney Animation Studios az animációs filmekért felel. Nade melyik a negyedik láb? Még 2010-ben merült fel először, hogy a saját régi tündérmeséikből élőszereplős filmeket kéne készíteni. Először a Csipkerózsikát vették célba a 2014-es Maleficent-el (Demóna), ami tisztességesen termelt a kasszáknál: 758 millió dollárt hozott a nemzetközi porondon úgy hogy maga a film gyártása csak 180 millióba fájt az egeres cégnek.

Azóta a Hamupipőke és a Dzsngel könyve is komoly sikereket aratott, de egyik se mérhető az idei kasszarobbantásukhoz, a Szépség és a szörnyeteghez. Az Emma Watson főszereplésével készült film nemzetközi bevétele már túl van az 1 milliárd dolláron! Úgyhogy lehet készülni: rengeteg élőszereplős mesefilmet fogunk látni a jövőben. Már előkészületben van a Dumbo, az Aladdin és az Oroszlánkirály adaptációja is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink