Folytatódhat a párbeszédes túlélőshow

Hírek
Mellár Tamás függetlensége addig tartott, amíg ki nem kellett segíteni a megbicsaklott MSZP-P-s kompániát.  

Szögezzük le, a pécsi választók nem arra szavaztak, hogy jelöltjük bármelyik frakciónak a tagja legyen. Arra meg főleg nem, hogy a Párbeszéd az ő segítségével menthesse meg a frakcióját.

Mellár Tamás fene nagy függetlensége eddig tartott, pontosan két hétig. Most ugyanis – ha a házszabály szerint a frakció többi tagja elfogadja, hogy a párthoz tartozónak tekintik – Bősz Anett helyett tagja lehet a Párbeszéd képviselőcsoportjának.

Az abszurdnál is abszurdabb ellenzéki jelenetek újabb eleme Mellár alakítása. A dolog nyitja persze az elvek helyett most is a  pénz.

Így ugyanis a párbeszédesek nem esnek el az évi 135 milliós támogatástól, ami frakcióként jár nekik.

És nem kell nekik és az MSZP-nek egy árva petákot sem fizetniük a Magyar Liberális Pártnak, akikkel a választáson együttműködtek, és egy liberális jelöltet, Bőszt be is juttattak a parlamentbe. Ügyes húzással viszont a közös listán nem tüntették fel a liberálisok nevét, hisz így a bejutáshoz 15 százalékot kellett volna szerezniük, ami a 12 százalékos végeredményüket látva biztos nem ment volna.

Az egykori SZDSZ utódjai ezért a műsorszámért állítólag 60 millió forintot kértek évente az MSZP-P állami és frakciótámogatásából. (Tehát nem a 135 milliós Párbeszéd-frakció jussból.) Tették ezt abban bizakodva, hogy négy éve ugyanezért a produkcióért az egy fős lista-részvételért 70 milliót alkudtak ki, így most “nagyvonalúan” még el is engedtek 10 milliócskát a járandóságból.

Csakhogy, most Karácsonyék rácsaptak a kezükre, és nem akartak 60 milliót sem adni Fodor Gábor és társai juttatásaira. És nem is fognak, nemhogy ennyit, leginkább semmit se, hiszen a liberálisok most pá, pá, agyő, leléptek.

De érthető a szocik garasoskodása: minden huncut fillérre szükség lesz az MSZP felszámolása utáni új pártlogó és név megtervezésére.

A Fodor-párt tehát zsarolgatott, zsarolgatott, de eredménytelenül, aztán végül kiléptek a P-s frakcióból.

De most jött a “független” Mellár, és a balos tartaléksorból megmentette a képviselőcsoport létét. Az MSZP-P által támogatott, de pártonkívüliségére büszke “konzervatív, jobboldali” Mellár, miután politikai családjának már évekkel ezelőtt búcsút intett, a “függetlenségének” minden mázát lekaparta magáról.

A Párbeszédnek pedig nem kell aggódnia: ha saját jogon soha nem is kerülnének be a parlamentbe, két “légiós” – Mellár, és az MSZP-s Burány Sándor – vendégjátékával folytathatják a túlélőshowt. Igaz, hogy a szavazók erre se nekik, se a megmentőjüknek, Mellárnak sem adtak felhatalmazást, de ezzel újra bizonyítják: a “demokratákat” legkevésbé a szavazók akarata képes befolyásolni.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink