Folyamatos a készségfejlesztő táborok térnyerése

Hírek
A szülők többsége már nem csak felügyeletet és szórakozást, hanem gyermeke fejlesztését, fejlődését is elvárja egy nyári tábortól, így a készségfejlesztő táborok előretörése várható volt. Hazánkban már minden ötödik táborban kiemelt fontosságú a készségfejlesztés.

A táborok választásakor a szülők közel ötöde már nem csak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, ennél többet szeretnének kapni a táborhéttől. A gyerekek egészséges mentális fejlődése, problémáik megoldása ma már ugyanúgy elvárható egyes tábortípusok esetében, mint a lovaglás egy lovastábor esetén – olvasható a Táborfigyelő közleményében.

Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője szerint a készségfejlesztő táborok térnyerése folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. „Látható, hogy a szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel húsz százaléka ebbe a kategóriába esik.” – mondta a szakember.

Fókuszban a fejlődés

Problémamegoldás, dühkezelés, stresszoldás, önbizalom fejlesztése, kommunikációs készségek előmozdítása mind egyre fontosabb szerepet játszik a szülők táborválasztásánál. Nagy hangsúlyt kap ugyanakkor a mozgásos fejlesztés is, ahol a mozgáskoordináció javítása, a testtartás optimalizálása is cél – olvasható a közleményben.

Érdemes hozzátenni, hogy az országszerte elérhető készségfejlesztő táborok árai nem térnek el nagymértékben a többi vakációs lehetőség díjától, pár ezer forinttal magasabb az ilyen típusú nyaralások költsége.

Tóth Béla hozzátette: a legfontosabb tudnivaló a készségfejlesztő táborok esetében, hogy kivétel nélkül játékos formában valósulnak meg a programok – zárta gondolatait a Táborfigyelő vezetője.

 

Borítókép: Gyerekek fonnak a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban 2018. szeptember 11-én. Mintegy 4,4 milliárd forintot fordít idén a kormányzat gyerekek táboroztatására, aminek köszönhetően eddig is százezrek vehettek részt a nyári vagy évközi programokon – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a táborban tartott sajtótájékoztatóján. (MTI Fotó: Varga György)

További híreink