Fidesz: a Jobbik gesztust tett “Dzsordzsi-bácsinak”

Hírek
Minél brutálisabb választási kampányra fog törekedni az MSZP, hiszen emelni akarják a tétet, hogy a magasabb részvételi arány miatt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), és a többi kis balliberális párt ne kerüljön be a parlamentbe - a Fideszben ezzel számolnak a választások előtt. 

Egy vezető fideszes politikus minapi háttérbeszélgetésén emellett elhangzott, szerintük Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula pártelnök nem gondolja, hogy jövőre nyerni tudnának, viszont erős, egyedüli baloldali, ellenzéki frakciót szeretnének és nem akarják bevinni a hátukon a következő parlamentbe a kis liberális, szatellitpártokat.

A Fideszben úgy vélekednek, Botka törekvése egyértelmű, 2018-tól újra kétosztatúvá kívánja tenni a hazai pártrendszert és mivel fiatal politikus, van ideje, 2022-ben látna lehetőséget a jobboldal legyőzésére. A szocialistákon belül azonban van egy olyan kör is, amely türelmetlen, hiányzik neki az államtitkári bársonyszék, és úgy gondolja, Botka színre lépésével újra van remény, és lehet győzni Orbán Viktort. Ez a két stratégia viszont a fideszes képviselő szerint összeegyezthetetlen, ezért nagy zavar van az MSZP-ben. 

De a képviselő beszélt a Jobbikról is, amelyről szerinte mára mindenki számára kiderülhetett, hogy tényleg a baloldali szavazókra hajtanak. “Nem véletlen, hogy kedden nem szavazták meg az ultralibeális Soros György magánegyetemével kapcsolatos törvénymódosítást, ez egyértelmű gesztus “Dzsordzsi-bácsi”, illetve a hazai NGO-k, a balliberális értelmiség felé is” – fejtette ki a képviselő. A kormánypártban úgy látják, hatalmas a feszültség a volt radikálisoknál, hiszen a “Simicska Lajos zsebében lévő pártvezetés”, illetve a terepen dolgozó párttagok között nagy, már-már áthidalhatatlan a szakadék.

A Fidesz vidéki tapasztalatai szerint a Jobbik több helyi szervezetében is azt látják, hogy már “cigányozni és zsidózni sem lehet egy jóízűt”, a párt elveszítette karakterét, a mostani “nyálas, zsúrpubi” tempó egyáltalán nem tetszik nekik, bukáshoz vezet. 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink