FERENC PÁPA ÁLDÁSÁT ADTA A MAGYAR BORRA

Hírek figyelő.hu
A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a Tokajira és általában a magyar borra.

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését.

A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász, összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba, a december 27-i audienciára pedig egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vitt magával.

Az aszúra azért esett a választás, mert általános vélekedés szerint ez a fajta az Isten, az ember és a természet olyan kivételes és ritka összhangjának az eredménye, amely rendkívüli egyediséget hordoz magában.

Rókusfalvy Pál a személyes találkozó során úgy fogalmazott: „azért érkeztünk, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük ezen Tokaji Aszúra, illetve ezen keresztül a magyar borra, az Istenfélő magyar borászok munkájára!” Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért a kormánybiztos nemzeti imádságunk elegáns nyomatait nyújtotta át három nyelven: a magyar mellett a Szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban.

Fotó: Vatican Media

Ezek is érdekelhetnek

További híreink