Fenntarthatósági fókusszal bővít a JP Auto

Hírek Érsek M. Zoltán
Hatmilliárdos beruházás, 6400 négyzetméteres szalon, 14 hőszivattyú. Ezek a számok jellemzik legjobban a JP Autó közelmúltban, Fóton átadott Mercedes-Benz márkakereskedését. Kovács Róbert a Jász-Plasztik Autócentrum ügyvezető igazgatója kifejtette: az új szalon létrehozásánál fenntarthatóság központú szemlélet vezérelte a társaságot.

Magyarország legnagyobb, modern luxus koncepciójú Mercedes-Benz szalonjaként, az M0-M3 csomópontban, Fóton nyílt meg az az 1600 négyzetméteres bemutatótérrel rendelkező márkakereskedés, amelynek belső és külső, fedett tereiben a hagyományos típusok mellett – a második emeleten – az AMG sportmodellek, a G-osztályos terepjárók és a Maybach luxusautók felsorakoztatásával a német autógyár egyszerre 45 különféle modelljének kiállítására nyílik lehetőség.

„Az új szalon felépítéséhez a korábban itt lévő autószalon mellett, egy közel négy hektáros területet vásároltunk, amiből most 14 ezer négyzetméter lett hasznosítva. Ebből 6400 négyzetméternyi az autószalon teljes alapterülete, amelyből 1600 négyzetméternyi a bemutatóterem belső tere, ahol egyszerre 25 autót tudunk kiállítani. Emellett a szervizkapacitásunkat is jelentősen megnövelve 20 beállásos szervizt hoztunk létre, mellette pedig az irodákat és a raktárt foglalja magába a hatmilliárdos beruházással létrehozott komplexum” – emelte ki Kovács Róbert.

Az új létesítményben 55 munkatárs dolgozik, de a tervek szerint, forgalombővülés esetén tovább növekedhet a létszám. Az új létesítmény mellett a korábbi Mercedes-Benz kereskedés hamarosan átalakítva, Mercedes-Benz haszonjármű központként nyílik újra.

„A fóti autószalon megszületése kifejezetten környezettudatos, energiatakarékos beruházás, ahol 14 főszivattyú és 60 darab beltéri egység üzemel. A hőviszonylatos légkezelő rendszer óránként akár 18 ezer köbméter per/órás kapacitással, egyszerre akár 2-300 ember számára tud egészséges levegőt biztosítani. Ezáltal a saját eseményeink mellett, akár még a külső megrendelők kisebb rendezvényeihez, tárgyalásaihoz is megfelelő helyszínt tudunk biztosítani.”

A zöld szemlélet jegyében több mint 2100 LED világítótest került a szalonba, miközben a beépített kábelek hossza több mint 130 kilométer, ami még a Budapest Győr-távolságnál is nagyobb. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fóti bemutatóteremben már szinte papírmentes, digitális értékesítési platformot alakítottak ki.

„Az új technológiák alkalmazásával éppen úgy minimalizálni akartuk a környezeti lábnyomunkat, mint ahogyan azt a Mercedes-Benz is teszi az új modelljeivel. Amelyek közül az A-osztálytól a GLC-ig, szinte a teljes modellpalettában elérhető plugin hibridek már 80-100-110 km-es elektromos hatótávval rendelkeznek és emellett a tisztán elektromos modellek köre is folyamatosan bővül”- fejti ki Kovács Róbert.

Hozzátéve: a jászberényi központ mellett, a Budapest melletti, fóti, a veszprémi, nyíregyházi Mercedes-Benz és az egri Kia és Suzuki, valamint a kecskeméti Kia és Mazda szalonokat üzemeltető JP Auto célja az, hogy a cégcsoport három éven belül, energiafelhasználásának 90 százalékát már az általa megtermelt megújuló energiából biztosítsa. Ezért a veszprémi telephelyen most van engedélyeztetésen a szélenergiával működő erőmű létesítése, a többi telephelyen pedig a fizikai adottságoknak megfelelően napenergiaparkokat hoznak létre: a jászberényi telephelyen például a közeljövőben áll üzembe az a 2400 kilowattos napelemparkot, amelynek többletenergiáját a Jász-Plasztik csoport szomszédos autóipari gyártóegységének energiaellátásához használják majd fel.

Fotó forrása: Jász-Plasztik Autócentrum

Ezek is érdekelhetnek

További híreink