Szárnyal a Richter

Hírek Figyelő
A gyógyszergyártó árbevétele több mint negyedével 127,5 milliárd forintra emelkedett a harmadik negyedévben.

A gyógyszergyártó árbevétele több mint negyedével 127,5 milliárd forintra emelkedett, adózott nyeresége pedig két és félszeresére ugrott a harmadik negyedévben – áll a VG cikkében.

Az összes fő eredménysoron jelentősen javuló számokat közölt csütörtök késő este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Richter. Az aktuális tényszámok az üzemi eredmény kivételével felülmúlták a Világgazdaság elemzői konszenzusát is.

A gyógyszergyártó árbevétele éves alapon 28 százalékkal 127,5 milliárd forintra nőtt a szeptember végén zárult harmadik negyedévben, ami jelentősen meghaladja a Világgazdaság konszenzusát, a lapunk által megkérdezett elemzők ugyanis átlagosan 20 százalékos bővülésre számítottak a Richtertől.

A társaság csúcskészítménye, a skizofrénia kezelésére szolgáló Vraylar tengerentúli értékesítéséből 41,3 millió dollár folyt be a hazai gyógyszeripari vállalat kasszájába, amely jelenlegi árfolyamon 12,4 milliárd forintnak felel meg.

A cariprazine hatóanyagú készítmény amerikai forgalmának árbevétel részesedése egy év alatt 63 százalékkal ugrott meg, és az év elejétől dinamikusan nő az innen érkező bevétel.

Az üzemi eredmény az egy évvel korábbi 15,8 milliárd forintról 17,7 százalékra kúszott fel, a nem egészen 12 százalékos gyarapodás némileg alulmúlja az elemzői prognózist, a szakértők ugyanis átlagosan 14 százalékos emelkedést jeleztek előre ezen a soron.

A társaság nettó nyeresége nőtt a legdinamikusabban, a Richter 22,2 milliárd forint, vagyis az egy évvel korábbinál két és félszer magasabb adózott profitot ért el az idei harmadik negyedévben.

A lapunk által megkérdezett piaci elemzők összességében ennél alacsonyabb, 19,3 milliárd forintos eredményre számítottak. Hasonló mértékben emelkedett az egy részvényre jutó nyereség is, amely a 2018 harmadik negyedévében elért 47 forintról 119 forintra ugrott a legfrissebb vezetőségi beszámoló szerint.

 

Borítófotó: Richter Gedeon

Ezek is érdekelhetnek

További híreink