Felpörgött a gépjárműpiac, az AutoWallis jelentősen növelte árbevételét

Hírek Figyelő
Több, mint a duplájára emelkedett az AutoWallis csoport árbevétele az év első három hónapjában, a vállalat nettó nyeresége pedig 156 százalékkal, 4,98 milliárd forintra nőtt.

Az AutoWallis csoport 100,5 milliárd forint árbevételt ért el az idei első negyedévben, 74 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakinál, nettó nyeresége pedig 156 százalékkal, 4,98 milliárd forintra nőtt ugyanebben az időszakban.

A régió 15 országában jelenlévő csoport az idei első negyedében 86 százalékkal több, 13 800 gépjárművet értékesített, mint tavaly ugyanekkor.

A nagykereskedelmi üzletág árbevétele 71, míg a kiskereskedelmié 80 százalékkal emelkedett. A közleményben a csoport nettó eredményénél kiemelték az 50 százalékos részesedéssel felvásárolt Renault Hungária 691 millió forintos nyereségét.

Auto Wallis 02

Jelentős árbevételt ért el az év első három hónapjában az Autowallis hazánkban. Fotó: AutoWallis csoport

A csoport átlagos létszáma 201 munkatárssal 912-re nőtt az első negyedévben, elsősorban a szervezetfejlesztéshez kapcsolódó létszámbővülés és az akvizíciók miatt.
Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a cég részvényei 92,6 forinton zártak csütörtökön, az elmúlt egy évben 83 és 104 forint között változott az árfolyamuk.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AutoWallis csoport)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink