Fellendülőben a babakötvény

Hírek
Márciusban is jelentős maradt a kereslet a babakötvények iránt - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).  

A jelenleg 5,4 százalékos kamatot fizető kötvények állománya idén már 10,7 százalékkal 42,3 milliárd forintra növekedett. Az ÁKK friss számai alapján a lakosság továbbra is a hosszabb futamidejű kétéves, és az infláció feletti kamatprémiumot fizető három és öt éves Prémium Magyar Állampapírokat keresi.

Ezen a héten egyébként az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A részletekről annyit, hogy a 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 78,42 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 33,50 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 49,10 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, szintén 33,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,26 százalékos átlaghozamon. A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 50,41 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK.

Borítófotó: Szabó Szilvia 13-szoros világbajnok, 9-szeres Európa-bajnok kajakozó babakötvényt vásárol az Állampénztári Ügyfélszolgálat-Értékpapír Forgalmazás V. kerületi járási kirendeltségén 2014. február 3-án. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink