Felkészült a 4iG a koronavírus miatt várható változó környezetre

Hírek Figyelo.hu

A járványhelyzet sokkolta a gazdaságokat és az egész világ számára egy új, példátlan helyzetet teremt, egyelőre lehetetlen megjósolni a válság kimenetelét. A 4iG stabil gazdasági alapokon áll, fennállásának legjobb évét tudhatja maga mögött, felkészült a változó gazdasági környezetre – mondta a Magyar Nemzetnek Linczényi Aladin, a 4iG általános vezérigazgató-helyettese.

Linczényi Aladin, a 4iG általános vezérigazgató-helyettese

Linczényi Aladin elmondta, hogy a rendelésállományukban nincs változás, a projektek teljesítése zökkenőmentes. Munkavállalóikat minden lehetséges eszközzel támogatják az otthoni munkavégzésben. Azt mondta, hogy a jövőben felerősödik a távmunka, a digitalizáció, az IT biztonsági szolgáltatások, a mesterséges intelligencia alkalmazása és robotizáció iránti igény Magyarországon is.

Mivel az informatika ezen szegmensei a 4iG számára stratégiai területek, arra számítanak, hogy a társaság a megváltozott gazdasági környezet ellenére képes lesz a jövőben is kiemelkedően teljesíteni

– közölte.

Szerviz tevékenységüket sem kellett leállítani, így a Dell, HP, Lenovo és Kingston eszközök garanciális és márkaszervizes javítását jelenleg is végzik – emelte ki a vezérigazgató-helyettes. Véleménye szerint felkészültek arra, hogy akár egy országos karantén elrendelését követően is a zavartalanul szolgáltassanak.

A vezérigazgató-helyettes lapnak elmondta:

fokozatosan szigorították a munkaegészségügyi és a higiénés előírásokat, megfelelő eszközök biztosításával az irodai területen. Több belső információs csatornát nyitottak és már jó időben leállították a külföldi kiküldetéseket, szabadságolásokat, valamint betiltották a rendezvényeket, belső hírleveleikben pedig ajánlásokat fogalmaznak meg munkavállalók és családtagjaik egészségének megóvása érdekében

– sorolta. Jelentős eszközbeszerzéssel megerősítették és kibővítették a távoli elérés feltételeit, ezzel megoldódott 620 munkavállaló egyidejű csatlakozása a vállalati hálózathoz. Munkatársaik többsége már otthonából látja el feladatait, a személyes jelenlétet igénylő szolgáltatásnál pedig megfelelő munkavédelmi eszközökkel látták el a kollégákat – ismertette Linczényi Aladin a lapnak.

.

Borítókép: kentoh, PuzzlePix/Shutterstock