Felkerült a Newsweek Top100-as listájára az MBH Bank

Hírek Figyelő
A világ 100 legkedveltebb munkahelyének egyike lett az MBH Bank. Az amerikai Newsweek hetilap „Global Most Loved Workplaces 2023” listáján a 82. helyet szerezte meg a hazai pénzintézet.

Elnyerte első nemzetközi díját az MBH Bank, amellyel rögtön felkerült az amerikai Newsweek hetilap „Global Most Loved Workplaces 2023” listájára is. A bank a Best Practice Institute “Legkedveltebb munkahely”, azaz “Most Loved Workplace” tanúsítványát nyerte el. A Newsweek top 100-as listáján a 82. helyet szerezte meg a pénzintézet.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója közölte: Az MBH Bank Magyarország legjobb, piacvezető bankjává kíván válni, ehhez fontos, hogy be tudjuk vonzani és meg tudjuk tartani a legjobb szakértőket. Minden ilyen elismerés fontos visszajelzés arról, hogy jó úton járunk és valóban értéket teremtünk ügyfeleink és részvényeseink számára egyaránt.

A „Most Loved Workplaces” egy globális tanúsító rendszer: a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos érzéseit, vélekedését, a HR programok, szervezetfejlesztési kezdeményezések, folyamatok innovativitását, sokrétűségét gyűjti össze és vizsgálja, és kutatással alátámasztott szempontrendszer alapján bírálja el.

Nancy Cooper, a Newsweek globális főszerkesztője szerint A 2023-as Global Most Loved Workplaces listára felkerült cégek azt bizonyítják, hogy amikor a vállalatok a munkatársakat helyezik előtérbe, a siker nem marad el.

A listára azok a vállalatok kerülhetnek fel, ahol az alkalmazottak a legelégedettebbek a munkahelyükön. Idén összesen több mint kétmillió dolgozói visszajelzést vetett egybe a Best Practice Institute (BPI), kisebb, 30 főt foglalkoztató cégektől egészen a több mint 10 ezres munkavállalói létszámú nagyvállalatokig. A tanúsító szervezet nem csupán a juttatási csomagokat vette figyelembe: a legjobbak közé azok a cégek kerülhettek, ahol a dolgozók bíznak a vezetőikben, és támogatják a cég stratégiáját. A vizsgált ismérvek közül a legfontosabbak: együttműködés, csapatmunka, karrierfejlesztés, tehetséggondozás, az egymás iránti tisztelet és a befogadó vállalati kultúra.

– Pályázatunk fontos eleme volt a generációs diverzitás programunk, amellyel az MBH Bank minden dolgozói élethelyzetre próbál komplex megoldást kínálni, legyen szó pályakezdő, családalapítás előtt álló, vagy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szenior kollégákról. Abban bízom, ezzel a programmal is kiérdemeljük munkatársaink bizalmát, változatlanul vonzó munkahely lehetünk, ahol minden tehetséges kolléga megtalálja a szakmai számítását, érkezzen bármilyen háttérrel vagy tapasztalattal – mondta el Dobi Kitti, az MBH Bank humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MBH Bank pályázatának további része volt egy részletes hr-szakmai interjú, a vállalatnál elérhető megtartó és fejlesztési, belső képzési programok bemutatásával, valamint egy munkavállalói elégedettség-felmérés is, amelyet az MBH Bank dolgozóinak 74 százaléka kitöltött, és mondta el, hogy érzi magát. Ez az arány kimagaslóan jó mutató a vállalati szektorban végzett hasonló felmérések között. A BPI értékelte, hogy a munkatársak bíznak vezetőikben, hisznek a cég stratégiai céljaiban, és hosszú távon itt tervezik a karrierjüket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vajda János)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink