Feljelentést tettek a Gémesihez köthető hulladékbotrány ügyében

Hírek
A Figyelő birtokába jutott dokumentum szerint feljelentés történt a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. ügyében, melyhez a kormányzatot a szemétszállítási üggyel zsarolni próbáló, de a botrányba belebukó Gémesi György egykori gödöllői polgármester is köthető.

Ismert: Több milliós jutalmat adott az informatikai vezetőjének a szemétszállítási botrányba belebukott gödöllői polgármester embere, miután nemrég gyanús körülmények között napokra eltűnt az általuk üzemeltetett Zöld Híd weboldala az internetről. Vannak, akik szerint a jutalomnak köze lehet ahhoz a gyanús szerverleálláshoz, ami a szemétszállítási botrányt gerjesztő cégnél történt.

A Figyelő birtokába jutott dokumentum szerint az ügyben hanyag kezelés és magánokirat-hamisítás miatt érkezett feljelentés a rendőrséghez ismeretlen tettes ellen.

November 26-án megjelent cikkünkben elsőként számoltunk be arról, hogy szerkesztőségünk birtokába jutott a Zöld Híd Nonprofit Kft.-nek a 2018. november 30-i (sic!) keltezésű feljegyzése, melyben a távozó Gyenes Szilárd, a cég ügyvezető igazgatója 2,5 havi minőségi jutalék kifizetéséről rendelkezik a cég informatikai vezetője részére. A jutalék kifizetését a november végi keltezésű üzenetben Gyenes azzal indokolta, hogy a Zöld Híd informatikai hálózata 98 százalékban rendelkezésre állt.

Borítófotó: MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Ezek is érdekelhetnek

További híreink