Felfüggesztették az OTP kereskedését

Hírek figyelő.hu

Kicsit korrigált az OTP árfolyama. Már „csak” 13 százalékos mínuszban, 14 300 forinton áll.

Nem bírta az orosz–ukrán háború keltette hullámokat az OTP az értékpapírpiacokon. A Budapesti Értéktőzsdén felfüggesztették az OTP kereskedését, miután 20 százalékot veszített értékéből. A felfüggesztés pillanatában a vezető magyar bankpapír árfolyama 12 ezer forint környékén mozgott.

Zuhan a magyar tőzsde a háborús hírekre

Az OTP 20 százalékos zuhanással indított, közel 10 százalékos veszteség a Mol és a Richter papírjaiban is. Vaskos mínuszban az európai indexek is.
Masszív eséssel indult a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Ukrajna elleni totális orosz invázió hírére. A BUX közel 13 százalékkal 41 ezer pontra zuhant néhány perccel kilenc óra után.

Az OTP papírjai 20 százalékos szabadesséssel kezdték a napot, a Richter kilenc százalékkal hétezer forintos támaszszint közelébe, a Mol részvényei pedig 6,5 százalékkal 2360 forintra süllyedtek. A Magyar Telekom bő három százalékos csökkenéssel, 420 forintra esett vissza reggel.

A kispapírokat sem kerülte el az eladói hullám, a rekord nyereséget jelentő Masterplast is 10 százalék feletti eséssel indított, de az Opus, az AutoWallis és az Alteo is két számjegyű árfolyamzuhanást volt kénytelen elszenvedni. Minden részvényt adnak a magyar tőzsdén.

Európában is jelentős mínusszal nyitottak a vezető indexek, a párizsi és a madridi börze négy-négy, a londoni tőzsde pedig közel három százalékos eséssel indított. A német DAX index megúszta kisebb, fél százalékos csökkenéssel.

Az amerikai határidős indexek ugyancsak két százalék feletti csökkenést jeleztek előre nem sokkal kilenc óra után.

A szerdai szünet után ismét kinyitott a japán piac, 1,8 százalékkal esett ennek következtében, Hongkong 2,9 százalékkal ereszkedik ma hajnalban, a Shanghai Composite pedig 1,7 százalékkal. Hongkong 2,9 százalékkal ereszkedik ma hajnalban, a Shanghai Composite pedig 1,7 százalékkal.

A kőolaj jegyzésára 6 százalékkal nőtt, a Brent típussal hordónként 102 dollár felett kereskednek. Emelkednek a nemesfém-árak is, az arany például 2 százalékkal.

A volatilitást mérő VIX index 10 százalékkal ugrott. Az európai tőzsdéken rég nem látott mínuszok tombolnak, a német DAX közel 5 százalékot esett a nyitásban.

(Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock)

További híreink