Fékezett habzással, de feljebb keveredhetnek az amerikai részvények jövőre

Hírek VG
Az amerikai gazdaság lassult, de nem annyira, hogy a jegybank (Fed) kamatcsökkentésbe kezdhetne, így a gazdaság valószínűleg még hosszabb ideig szenvedhet a magas hitelkamatoktól, mint ahogyan azt a piacok várták – indokolták meglehetősen pesszimista prognózisukat a Wells Fargo elemzői.

A Citi optimista, a Wells Fargo szkeptikusabb
A tőkepiaci szakértő a CNBC Closing Bell című műsorában azt is elmondta, hogy a Citi várakozásai szerint az S&P 500 2024 közepére elérheti az 5000 pontot, azaz egy fél év alatt mintegy 10 százalékot hozhat az egyik legszélesebb merítésű amerikai tőzsdeindex a hétfői, 4550 pontos zárószintjéhez mérten.

A Wells Fargónál azonban nem igazán osztják a Citi derűlátó prognózisát, sőt, a bank elemzői szerint az amerikai gazdaság várható gyengélkedése valószínűleg megakasztja a közelmúltban elstartolt tengerentúli részvénypiaci hegymenetet. Megtorpanhat a papírok drágulása például a nem alapvető fogyasztási cikkeket előállító cégek, illetve a kis kapitalizációjú vállalatok részvényei esetében is.

Az elmúlt időszakban kibontakozott emelkedés dacára

a Wells Fargo fenntartotta az S&P 500-as index 2024-es év végi értékére adott becslését, amely szerint valahol 4600 és 4800 pont között állapodhat meg a tőzsdemutató, azaz szerintük jövő december végéig mindössze nulla és 5 százalék közötti mértékben erősödhet.

A meglehetősen pesszimista prognózist a San Franciscó-i bank a CNBC szerint azzal indokolta, hogy bár az amerikai gazdaság lassult, de nem annyira, hogy a jegybank (Fed) kamatcsökkentésbe kezdhetne. Így a gazdaság valószínűleg még hosszabb ideig szenvedhet a magas hitelkamatoktól, mint ahogyan azt a piacok várták.

Fékezett habzású lehet a 2024-es rali
„Meggyőződésünk, hogy a részvényrali jövőre fékezett habzású lehet mindaddig, amíg nem rajzolódik ki világosan az amerikai gazdaság fellendüléséhez vezető út” – jegyezték meg. A befektetőknek egyszersmind azt javasolták, hogy ha az S&P 500 a következő időszakban a fenti sáv alja közelébe esik, a mélypontokat a nagy tőkeerejű technológiai vállalatok részvényeibe fektetve vegyék meg.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink