Feketepénz a Jobbik pártmédiájában

Hírek
A „kiegyensúlyozott média” és a „sajtószabadság zászlóvivőinek” szerepében tetszelgő Jobbik újabb korrupciós ügyeire derült fény. A párt internetes televíziójának volt főszerkesztője, Kisberk Szabolcs az ECHO TV Informátor című műsorában úgy fogalmazott: különböző gyanús helyekről származó összegeket kellett átfolyatniuk a csatornánál, sőt a fizetésemelések is ezekből a pénzekből lettek finanszírozva.

Kisberk, aki a G-nap után igazolt a jobbikos párttévéhez, idén augusztus elsején két munkatársával együtt távozott az N1TV-től a Jobbik ámokfutása miatt. Már akkor is emlegetett különböző korrupciógyanús ügyeket, de most az Informátornak adott exkluzív interjújában részletesen beszámol a Jobbik médiája körüli pénzmozgásokról.

„Nálunk nem a zacskós rendszer volt, erről hallottam, amiről Szabó Balázs beszélt, többektől is hallottam ezt, nagyjából köztudott volt a Jobbikban, hogy többen zacskóban viszik el a pénzt, vagy borítékban vagy mappákban. Az N1TV esetében ez úgy működött, hogy igazából mi rá voltunk kényszerítve arra, hogy jelentős készpénzforgalom legyen, aminek az eredetéről nem adtak számot, de azért nagyjából mindenki sejtette, hogy honnan van az a készpénz” – árulta el Kisberk az Informátornak, majd hozzátette: az elmúlt egy évben több millió forintnyi pénz áramlott a Jobbik pártalapítványától az N1TV-t tulajdonló Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványnak.

A pénzügyekben megkerülhetetlen Szaszi, azaz Szabó Gábor pártigazgató tudtával és segítségével történtek a pénzmozgások, csakúgy, mint a Szabó Balázs által említett „zacskós” esetekben is, melyről a Figyelő is beszámolt.

Kisberk Szabolcs kifejtette, hogy a Jobbiknak azért érte meg átfolyatni az N1TV-n ezeket az összegeket, mert így nem kell utána adózni, nem kell elszámolni az eredetével, s maga a pénzmozgás sem hagyott nyomot. Nem kell indexes „oknyomozó újságírónak” lenni, hogy tudjuk, kitől érkeztek ezek az összegek. Kisberk is erre utal, mikor azt mondja, hogy magánszemélyek adakozásaiból nem jöhettek ezek a többmilliós tételek, hiszen akkor nem kellett volna borítékokban és mappákban rejtegetni a pénzt.

Borítófotó: Kisberk Szabolcs, a párt internetes televíziójának volt főszerkesztője

Ezek is érdekelhetnek

További híreink