Fekete-Győr lehülyézte a momentumos haverjait

Hírek
Ez egyre szebben alakul: Tarlós Istvánnak minimum négy kihívója lesz a jövő évi főpolgármester-választáson.  

Miközben nap mint nap az „egy ellenzéki jelölt” szlogent mantrázzák a Fidesz-KDNP ellenfelei, úgy tűnik, mindegyikük saját főpolgármester-jelöltet akar majd indítani a 2019-es önkormányzati választáson.

Legalábbis Fekete-Győr András, a Momentum elnökének mai interjújából az derül ki, hogy nem akarnak közösködni Puzsér Róberttel.

Pedig észosztásban és nagyhangú okoskodásban egyenértékűnek tűnnek a kritikussal: egyiküknek sem volt eddig közük a nagypolitikához.

„Nagyon sok mindenkivel beszélgettem Puzsérról, és megdöbbenésemre a többség azt mondta, hogy akkor inkább Tarlós Istvánra szavaznak. Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlósnak még több szavazót hozna” – mondta Fekete-Győr. Ezzel volt alelnökét, Soproni Tamást, volt kampányfőnökét, Zaránd Pétert és az Gyurcsány ex-rajongó, ma már momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt is lehülyézte a pártelnök. Ők ugyanis Puzsért támogatnák.

Hiába, Fekete-Győr a sajátjai lehülyézése mellett igazi stratéga lehet, hiszen néhány személyes beszélgetésből arra jutott, hogy egy momentumos jelölt kell még Puzsér, az MSZP-P-s és a liberális induló mellé. (És még ne zárjuk ki, hogy az LMP is saját indulót fog megnevezni, de a Jobbikban sincs még hivatalos döntés a jövő évi választásról.)

A Momentum ezzel elnyerheti az aktuális ellenzéki közellenség, áruló szerepének alakítási jogát az LMP-től a baloldali médiában.

Valójában azonban csak nem rendelkeznek politikai érzékkel, ami azért lássuk be, nem túl jó előjel az érvényesüléshez ebben a szakmában. Tarlós Istvánnak tehát egy évvel a választás előtt egyáltalán nincs oka az idegeskedésre: az ellenzék csak hozza a szokásos tökkelütött formáját.  

Borítófotó: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink