Ezzel a trükkös módszerrel ússzák meg a gyorshajtást a száguldozók

Hírek magyarnemzet.hu
Havi pár ezer forintért meg lehet úszni a gyorshajtást, írja a Magyar Nemzet.

Tízezres nagyságrendben közlekednek Magyarország útjain olyan autók, amelyeket trükkösen mentesítettek a közigazgatási bírságok vagy akár az autópályadíjak befizetése alól egy rendőrségi jelentés szerint, amelyet a Traffix szerzett meg.

Mindez alig havi párezer forintba kerül, a csaló trükk pedig olyan egyszerű, mint az egyszeregy. Ezek az autósok papíron eladják az autóikat egy úgynevezett „dobós cégnek”, amely általában egy hajléktalan nevén, hamis címre van bejelentve, amelyből az következik, hogy soha semmilyen postai küldemény nem érkezik meg hozzájuk.

Ezzel együtt készítenek egy dátum nélküli másik adásvételi szerződést is, amely feljogosítja az eladót arra, hogy bármikor visszavehesse az autóját, de készítenek egy kölcsönadási szerződést is, amelynek értelmében a kocsit továbbra is jogszerűen használhatja a valódi tulajdonos. A szolgáltatás természetesen fizetős, a portál információi szerint ez havi pár ezer forintba kerül.

A hatályos szabályozás szerint ugyanis a matrica nélküli autópálya-használati pótdíjak nem a járműhöz, hanem az üzembentartóhoz, illetve a tulajdonoshoz kötődnek. Ha ő vagy az üzemben tartó vállalat elérhetetlen, a bírságot nem tudják behajtani, a kocsit ténylegesen vezető ember, hacsak el nem kapják egy megállításos akcióban, sosem lát többé semmilyen csekket.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink