Ezért támadja nemtelen módon Orbánt Viktort az ENSZ-hivatalnok

Hírek
Megerősítette az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt, és nem hajlandó az erre vonatkozó korábbi kijelentései miatt lemondani, ahogy azt Szijjártó Péter külügyminiszter követelte tőle a múlt héten - derült ki Zeid Raad al-Husszein kedden kiadott közleményéből. Ezzel végleg méltatlanná vált pozíciójához.

"Az idegengyűlölők és a rasszisták újabban nem zavartatják magukat, köztük például Orbán Viktor sem, aki február elején egy beszédében úgy fogalmazott, hogy nem akarnak sokszínűek lenni úgy, hogy összekeveredjenek másokkal" – mondta korábban Husszein az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén. Közleményében pedig leszögezte, hogy akkori beszédének minden szava mellett kitart. A szóban forgó, február 8-án elmondott beszédében Orbán "egyértelmű rasszista" kijelentést tett – vélekedik Husszein. Szerinte ez sértés “minden afrikai, ázsiai, közel-keleti vagy latin-amerikai férfi, nő és gyerek számára”. Emellett kifejti, hogy Orbán faji retorikája "egyre inkább téveszméken alapul", példának pedig az évértékelőjében is használt “homo sorosensus” kifejezést hozza. Végül kijelenti, hogy lemondani nem fog, mert úgy látja ideje szembeszállni az “Orbán Viktor-féle zsarnokokkal”.

Miután mély megdöbbenésemből és felháborodásomból felaléltam, eldöntöttem: ideje felvilágosítani az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hiszen ő értelmezi félre – szándékosan – Orbán Viktor szavait. Az ominózus beszédében a magyar kormányfő ugyanis arról beszélt, hogy a sokszínűség nem érték, hanem tulajdonság. A tulajdonságokat pedig nem lehet erkölcsi kategóriákba sorolni. Az említett mondat pedig így szól: “ki kell mondanunk, hogy nem akarunk sokszínűek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket, a saját színünket, a saját hagyományunkat, a saját nemzeti kultúránkat összekeverik mások, ezt nem akarjuk”. Kedves Husszein úr, nem arról van szó, hogy faji alapon elítél bárkit is, hanem arról, hogy Őt a magyar emberek a saját érdekeik védelmére hatalmazták fel. Azzal, hogy kijelenti: igenis szeretnénk magyar Magyarországban élni; nem ítél el senki mást. Csupán a migrációs válság egyik legnagyobb veszélyére, az integráció lehetetlenségére hívja fel a figyelmet. Jelenleg Magyarországon nincsenek no-go zónák, ellentétben több nyugat-európai országokkal.

Ha már a felhatalmazásnál tartunk, ráadásul annak demokratikus fajtájánál, akkor kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor ezzel rendelkezik. Ezt a tényt – nagy nehezen ugyan – de a főbiztos is elismerte közleményében. Ennek tükrében nehéz megérteni, hogy nevezheti a főbiztos zsarnoknak a magyar miniszterelnököt. Persze valamilyen úton-módon a főbiztost is kinevezik, de hol van az a legitimáció attól, mint ami egy szuverén nemzetállam miniszterelnökének van? Igaz, ezt elfogadni és megérteni nehéz, pláne ha mások érdekei szerint cselekszik az ember…

Szó esett a nyilatkozatban a homo sorosensus embertípusának kitenyésztéséről is, amely – Husszein állításaival ellentétben – nem téveszme, hanem tény. E tervet ráadásul a Soros Györgyhöz köthető Nils Muiznieks fejtette ki, aki A nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányában egy új embertípus létrehozásának szükségességéről beszél. Az evolúciószakértő szerint Közép-Kelet Európában eljött az ideje a változásnak, egy Open Society hírlevélben úgy fogalmaz: “sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni a nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján”.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Zeid Raad al-Husszein szélsőségesen bevándorláspárti hivatalnok, aki a migrációt, mint alapvető emberi jogot akarja elismertetni, valamint be akarja hozni a migránsokat Európába. Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány világossá tette, hogy a migrációt veszélyforrásnak tartja, amelyet nem csak meg lehet, hanem meg is kell állítani. 

A miniszter tűpontos jellemzése lebegjen a szemünk előtt mindig, amikor ilyen nemtelen támadásokat kell elviselnünk, amiért nem akarunk bevándorlóországgá válni!

Zeid Raad al-Husszein az ENSZ emberi jogi főbiztosa videoüzenetet intéz az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa rendkívüli ülésének résztvevőihez a világszervezet genfi székházában 2016. október 21-én. (MTI/EPA/Martial Trezzini)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink