Ezek után mondja bárki, hogy Soros nem használja a befolyását!

Hírek
Miközben Liberália mesevilágában Soros György egy kedves, Gepetto bácsi-szerű öregúr, akiből árad a jóindulat és a naivitás, zajlanak a valódi események is. Például kiderült, hogy “valóságföldjén” Soros György az Európai Központi Bank (EKB) egyik igazgatójával tárgyal, és az Európa Tanács emberi jogi biztosa, valamint az ENSZ is felemeli a hangját a Stop Soros törvénycsomag ellen. Ha ez se lenne elég, akkor vigyázat! Csuhaj Ildikót is idézni fogjuk.

Napok óta szégyenkezve, fület-farkat behúzva kell közlekednünk, amiért az Európa Tanács emberi jogi biztosa elmarasztalta Magyarországot a Stop Soros törvénycsomag miatt. Pedig Nils Muiznieks véleménye pont annyira objektív ebben az ügyben, mint az egyszeri Soros-aktivistáé. Valószínűleg azért, mert ő is pont az, hiszen korábban a Soros Alapítvány lettországi programigazgatója, később igazgatóságának tagja volt. Ennek tükrében kicsit sem volt szervilis lépés tőle, hogy 2009-ben írt egy olyan tanulmányt, amiben amellett érvelt, hogy „homo sorosensus-t”, azaz Soros-embertípust kell létrehozni, amely leválthatja a “homo sovieticus-t”. Micsoda ötlet! Mennyivel beljebb lennénk, ha a világ tele lenne olyan emberekkel, akik a spekulációból szerezett vagyonukat arra használnák fel, hogy a világ összes politikai közösségébe belepofázzanak, “filantróp” képben tetszelegve.

Persze Sorosról továbbra sem bizonyítottuk, hogy messze elér a keze. Nyilván az sem meggyőző, hogy az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Sorost. Annak sem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani, hogy ma a Reuters nyilvánosságra hozta: Soros még tavaly novemberben tárgyalt az EKB igazgató tanácsának egyik tagjával. Nincs itt semmi látnivaló, jövő héten én is megyek tárgyalni velük, épp az imént egyeztettem időpontot a fogadóórájukra…

Továbbra sem hisz az egészben? Pedig Csuhaj Ildikó baloldali újságíró ma reggel az ATV Start című műsorban szintén beszélt Soros befolyásolási képességéről. A műsorvezető kérdésére, hogy “miért, pont Soros György? Miért kell megint erre az abszurd vonatra felülni?”, Csuhaj meghökkentő őszinteséggel válaszolt. “Egyébként van benne logika, mert azt ők is látták, hogy Soros György, ha akar, öt perc alatt kap lehetőséget, hogy tárgyaljon Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, számtalan biztossal Brüsszelben, illetve Washingtonban is azért Soros György előtt a megfelelő ajtók meg tudnak nyílni, ezt mindannyian tudjuk”. Legalábbis most már tényleg mindannyian tudjuk. Remélhetőleg…

Borítófotó: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) fogadja Soros György magyar származású amerikai üzletembert, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnökét Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink