Ezek az országok adják a legtöbb gazdagot

Hírek Figyelo.hu

A Credit Suisse Group AG legújabb beszámolójában arra derített fényt, hogy melyik országban él a legtöbb milliomos. A rangsor felállításához amerikai dollárral számított egy főre jutó medián vagyont vett alapul.

Egekben az alapkezelői vagyon

A jelentés szerint a háztartások nettó vagyona alapján (a pénzügyi és tárgyi eszközök mínusz az adósságok) jelenleg 1,8 millió ausztrál milliomos van. Az elemzés során a vállalat amerikai dollárt használt a statisztikai számításokhoz, ami alapján előrejelezte, hogy 2025-re akár 3,1 millió főre is nőhet az ausztrál milliomosok száma.

Megállapításukat, hogy az ausztrálok voltak a világ leggazdagabb emberei 2020-ban, arra alapozták, hogy az egy főre jutó medián vagyon 238,070 amerikai dollár volt.

Ennek nagy része a globális központi bankok tevékenységeiből fakad, mivel az ausztrálok vagyonuk nagy részét házak és cégrészvények birtoklásával szerzik, amelyek ára megugrott a világjárvány idején a rekordalacsony kamatlábak miatt. Mindemellett az ausztrál dollár gyors felértékelődése a tavalyi év során jelentősen hozzájárult Ausztrália rangsorban elfoglalt helyéhez.

A tavalyi pandémiában Ausztráliában a harmadik legnagyobb növekedést regisztrálták a milliomosok számában, mivel 392 ezer ember csatlakozott a gazdagok klubjához.

A Credit Suisse szerint ez azt jelenti, hogy minden tizedik ausztrál felnőtt milliomos, ha az amerikai dollár értékét veszik figyelembe, illetve még több ember éri el az álomhatárt, ha az ausztrál dollárral számol a vállalat. Így nem meglepő, hogy a cég jelentésében a dobogó első helyét Ausztrália foglalja el, míg a második helyen Belgium, a harmadik helyen pedig Hongkong végzett.

Belgiumban az egy főre jutó medián vagyon értéke 230.500 dollár, Hongkongban pedig 173.770 dollár volt.

A negyedik helyen Új-Zéland szorosan követi a harmadik helyet elfoglaló ázsiai országot 171.620 dollárral.

(Borítókép: Aperture51, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink