Ezek a világ legjobb légitársaságai

Hírek vg.hu
Idén is kiosztották a légiipar Oscar-díjait az utasok véleményei alapján. Több száz légitársaság különböző díjakért versengett. A legjobbak között alig akad európai vagy fapados – írja a Világgazdaság.

A repülés sokaknak terhet jelent, főképp, ha rendszeresen utaznak vagy félnek több kilométer magasan, másoknak kiszolgáltatva. Éppen ezért az utazók szemében felértékelődnek a felkínált kiegészítő szolgáltatások és azok módja.

Az olyan apró dolgok, mint a mosolygós kiszolgálás, harapnivalók vagy a jó filmválaszték, elviselhetőbbé tehetik a repülőn eltöltött órákat. Nem mindegy azonban, hogy melyik légitársaság milyen színvonalon nyújtja ezeket, az utasoknak pedig eltérő a véleménye ezzel kapcsolatban.

A brit légitársaság-minősítő Skytrax 100 ország 21 millió utasát kérdezte meg 350 szolgáltatónál szerzett tapasztalatairól, hogy kiderítse, melyik légitársaság nyújtja a legjobb repülési élményt. A közönségszavazatok alapján a vállalat idén is kiosztotta a World Airline Awardsot, azaz a légiipar Oscar-díjait – írja az Euronews.

Melyek a legjobb légitársaságok 2024-ben?

Az Év légitársasága 2024-ben a Qatar Airways lett, amely már nyolcadik alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára a díj 25 éves történetében. A vállalat megelőzte a tavalyi győztest, a Singapore Airlinest.

Az utasok a közel-keleti légitársaságot a kényelem, az ízletes ételek, a naprakész szórakoztatás, a szívélyes kiszolgálás és a modern repülőgépflotta miatt szeretik. A légitársaság 341 városba indít járatokat Ausztrália, Ázsia, Európa, a Közel-Kelet, Afrika, Észak-Amerika és Dél-Amerika területein.

Az összetett első hely mellé a Qatar Airways besöpörte a világ legjobb üzleti osztálya, a világ legjobb üzleti osztálya váróterme és a Közel-Kelet legjobb légitársasága díjakat is.

A világ öt legjobb légitársasága közé egy európai sem került be. A második a Singapore Airlines, alig lemaradva az elsőtől. A harmadik az Egyesült Arab Emírségek légitársasága, az Emirates, a negyedik a japán ANA (All Nippon Airways), az ötödik pedig a hongkongi Cathay Pacific lett. Utóbbi elnyerte a világ legtisztább légitársasága díjat.

A hatodik és a nyolcadik helyezett is ázsiai a Japan Airlines (JAL) és a tajvani EVA Air személyében.

Melyek a legjobb európai légitársaságok 2024-ben?

A világ hetedik és egyben Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, amely minden más versenytársát túlszárnyalva 300 repülőteret jár be a flottájával. A légitársaság elnyerte a legjobb üzleti osztályú vendéglátás díját.

Az Air France-KLM csoport a kilencedik helyet szerezte meg és elnyerte a világ legjobb első osztályú vendéglátása, a legjobb első osztályú várótermi étkezés (a párizsi Charles de Gaulle repülőtér) és a legjobb nyugat-európai légitársaság díjat.

A Swiss International Air Lines a 10. legjobb légitársaság a világon / Fotó: Shutterstock

A Swiss International Air Lines zárja a top 10-et, valamint második lett a világ második legjobb első osztályú várótermei listáján a zürichi repülőtéren található egységével.

A British Airways a listán a 13., a Ryanair pedig a 63. helyen szerepel, ezzel mindketten öt helyet javítottak egy év alatt. A Lufthansa a 18. helyével hármat javított a tavalyihoz képest.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink