Ezek a világ legdrágább kutyafajtái

Hírek vg.hu
Buldogok, csaucsauk és szamojédek egyaránt képviseltetik magukat a legdrágább kutyák toplistáján. De hogy melyik kutyafajta kerül átlagosan a legtöbbe? A Világgazdaság megmutatja.

Vannak, akik a keverékekre esküsznek, mások csak és kizárólag fajtatiszta ebekben gondolkoznak, ha négylábú barátot keresnek maguknak. Mutatjuk, melyik kutyafajták kerülnek átlagosan a legtöbbe a világon a Reader’s Digest összeállítása szerint.

5. Nagy svájci havasi kutya – 3450 dollár

A nagy svájci havasi kutyát a rottweiler és a bernáthegyi őseként tartják számon, nagy testük és erős felépítésük egyértelművé teszi a fajok közti kapcsolatot.

Nagy svájci havasi kutya / Fotó: Biosphoto via AF

Ezt a fajtát alapvetően munkára tenyésztették, de családi környezetben is jól érzi magát. A nagy svájci havasi kutya átlagosan 8-11 évet él, testtömege pedig akár a 65 kilogrammot is elérheti.

4. Portugál vízikutya – 3500 dollár

Hosszú szőrű, szőrét keveset hullajtó kutyafajta, amelynek népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy egészen a Fehér Házig jutottak. Barack Obama korábbi demokrata elnök két ilyen állattal élt együtt elnöksége alatt: a lenti képen látható Bőval, és Sunnyval.

Bo, Barack Obama portugál vízikutyája / Fotó: AFP

Barátságos, hatalmas szeretettel bíró kutyák, melyek ezen felül okosak és kalandvágyók is. A portugál vízikutyák 11-13 évet is élhetnek, súlyuk pedig 25 kilogramm környékén alakul.

3. Szamojéd – 3750 dollár

A szamojédek végtelenül életvidám jószágok, nagy, vastag, hosszú szőrzetük összetéveszthetetlen küllemet biztosít számukra.

Szamojéd / Fotó: Anadolu via AFP

A szamojédok azon túl, hogy alapjáraton is drágák, relatíve sűrűn járnak az állatorvoshoz is, így a bekerülési költségen túl fenntartási költségeik is jelentősek. A szamojédok akár 14 évig is elélhetnek, súlyuk pedig ritkán haladja meg a 30 kilogrammot.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: Francia buldog / Fotó: Anadolu via AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink