Ezek a rejtett szigetek Thaiföld legszebb strandjai

Hírek origo.hu
Thaiföld egyik legnépszerűbb strandját be kellett zárni a turisták elől ugyanis a hatalmas tömegek a sziget élővilágát a kihalás szélére sodorta. Azonban emellett rengeteg szebbnél szebb tengerpart várja a turistákat. Mutatjuk melyek ezek!

A Maya-öblöt a Part című film forgatása óta ellepték azok a turisták akik rajonganak Leonardo DiCaprioért. Emiatt már évek óta elképesztő mennyiségű látogatót vonzott a filmben szereplő part, de ez hamar az ottani élővilág súlyos romlásához vezetett.

Ezért először 2018-ban teljesen bezárták a Maya Bay-t, majd évekkel később 2022-ben újra megnyitották a turisták előtt, de csak szigorú szabályok betartásával lehet látogatni a szigetet.

Az oda utazóknak 8 fontért kell jegyet venni, ha meg akarják nézni a filmes díszletként szolgáló partot és tilos a vízben fürödniük, ugyanis a sok strandoló miatt súlyosan megrongálódtak az ottani korallzátonyok és eltűntek a zátonycápák is.
Fotó: A Maya-öböl. AFP

A thaiföldiek a strand bezárása után kisebb rejtett tengerpartokra próbálják terelni a turistákat, ahol ugyanúgy megcsodálhatják Thaiföld természeti csodáit.

A Koh Thap, Koh Poda és Koh Khai szigetei hasonlóan gyönyörűek, mint a Maya Bay.

Ezeken a strandokon apálykor egy homokszakasz emelkedik ki a víz alól, ami összeköti a Koh Mor és Koh Thap szigetek a Chicken Islanddal. Emellett a türkizkék vízben megcsodálhatjuk az ott élő trópusi halak sokaságát és a sziklás szigeteken őserdők mélyén túrázhatunk.

Fotó: A Koh Poda sziget. Tourism Authority of Thailand

A Koh Poda az egyik legcsendesebb és legnyugodtabb szigetek közé tartozik, ahol úgy érezhetjük magunkat mintha egyedül lennénk a szigeten.

Emellett a Kai Nui sziget az egyik legkisebb, viszont szemet gyönyörködtető korallzátonyokkal rendelkezik, míg a Koh Khai Nok rengeteg éteremmel büszkélkedhet, amelyekben megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat.
A helyi utazási irodák arra törekszenek, hogy minél fenntarthatóbb kirándulásokat szervezzenek az egyes szigetekre, ezzel próbálják megóvni az élővilágot. Ezeken a kis szigeteken sosem lesznek nagy tömegeket, ugyanis csakis kis csoportokban látogathatják az oda utazók.
A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink