Ezek a klubok költötték a legtöbbet 20 év alatt

Hírek figyelo.hu

A Transfermarkt 20 évvel ezelőtti alapítása óta 15 olyan klub van, amely több mint 1 milliárd eurót költött igazolásokra – a Chelsea, a Real Madrid, az FC Barcelona és a Manchester City még a 2 milliárd eurós határt is áttörte. Az évforduló kapcsán a Transfermarkt összeállítást készített az elmúlt húsz év legtöbbet költő klubjairól, amit a VG.hu szemlézett.

Első helyen a Chelsea található, a londoni klub 471 transzfert hajtott végre 2,16 milliárd értékben. Második a Real Madrid, a királyi gárda ugyanis 2,14 milliárd eurót fizetett 201 játékosért. Őket követi a Barcelona, akik 2,06 milliárd euróért vettek 195 focistát.

Épphogy lecsúszott a dobogóról a Manchester City, a kékek – akik leginkább Pep Guardiola érkezése óta költöttek rengeteget – húsz év alatt összesen 2,05 milliárdot fektettek játékosokba.

A Juventus a 2 milliárdos határ alatt maradt, pedig 761 játékost igazoltak, ám mégis „csak” 1,9 milliárd euróért.

Manchester vörös felében 1,78 milliárdot költöttek, ebből az összegből a United 316 játékost vásárolt.

Hetedik az Inter, 790 játékos helyezte át a székhelyét Milánóba, s ez 1,58 milliárdba fájt a fekete-kék mezeseknek.

Meglepő, de a PSG csak a nyolcadik, a klub leginkább a Neymar- és Mbappé–üzletekkel borzolta a kedélyeket nemrégiben. A párizsiak 266 futballisták igazoltak 1,55 milliárd euró értékben.

A Liverpool is felfért még a 10-es listára, 369 játékosuk 1,48 milliárdba került.

Madridból az Atlético is képviselteti magát az elitben, a matracosok 1,35 milliárdért vettek 331 labdarúgót.

A listából kiderül, hogy a legnagyobb pénzmozgás összességében a Premier League-ben van, tekintve, hogy a 10 között 4 angol klub is található.

(Kyle Walker, a Manchester City játékosa fejel az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában játszott Manchester City-Arsenal mérkőzésen a manchesteri Etihad Stadionban 2020. június 17-én. A találkozót a Manchester nyerte 3-0-ra. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után ezen a napon indult újra az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság. (MTI/AP/Pool/Laurence Griffiths)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink