Ezek a filmek inspirálnak utazásra idén

Hírek figyelő.hu
A Euronews Travel összeállításában öt olyan, 2023-ban bemutatott vagy bemutatásra kerülő mozifilm kapott helyet, amelyek egy-egy utazáshoz is kedvet csinálhatnak – akár még a nyár folyamán.

Skócia – Indiana Jones és a sors tárcsája

A Magyarországon június végén bemutatott, ötödik részben utoljára indul kalandra a már idős Indiana Jones. A Harrison Ford főszereplésével készült film a világ számos táján, de főképp Észak-Anglia és Skócia gyönyörű helyszínein játszódik – szemlézte a turizmus.com.

Norvégia – Mission: Impossible – Leszámolás – 1. rész

Az ikonikus filmsorozat itthon július közepén bemutatásra kerülő, hetedik részében a főhős, Ethan Hunt (Tom Cruise) és csapata egy veszélyes fegyver nyomába ered. A Norvégiában is forgatott filmben látványos fjordok, hegyek, vízesések és sziklás tengerpartok is szerepet kaptak.

Korfu – Bazi nagy görög lagzi 3.

Több mint húsz évvel az eredeti film után Nia Vardalos és John Corbett újra összeálltak egy harmadik részre. A szeptember elején bemutatásra kerülő filmet Korfu szigetén forgatták, a Portokalos família ugyanis Görögországba utazik egy családi összejövetelre.

Velence – Szeánsz Velencében

Itthon szeptember közepétől láthatjuk a mozikban a thrillert, amelyben a már visszavonult Hercule Poirot egy velencei szeánszon lesz egy rejtélyes gyilkosság tanúja. A Kenneth Branagh főszereplésével készült filmet Agatha Christie Hallowe’en Party című regénye ihlette, amelyet még soha nem filmesítettek meg.

Anglia – Wonka

A Wonka Roald Dahl 1964-ben megjelent, Karcsi és a csokoládégyár című regényének előzménye. A film decemberben kerül a mozikba, és a Timothée Chalamet által alakított Willy Wonka fiatalkoráról szól. A zenés fantasyt az Egyesült Királyság különböző helyszínein forgatták, többek között Bath-ban, Oxfordban és a dorseti parton.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock, további képek: Shutterstock és Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink