Exkluzív interjút adott Szijjártó Péter az amerikai Breitbart portálnak

Hírek
Magyarország támogatja Trumpot az Egyesült Államok déli határára tervezett fal felépítésében.  

A Breitbart amerikai jobboldali portál egy, az interjúról készült összefoglalójában feleleveníti a 2015-ös magyarországi állapotokat – amikor migránsok ezrei vonultak át az országon – amelyek azután alakultak ki, hogy Merkel gyakorlatilag millióknak küldött Európába szóló meghívót. 

“A határvédelmet az állam kötelességének tartjuk, mert az állam feladata, hogy szavatolja az ország és az emberek biztonságát” – mondta Szijjártó a Breitbartnak.

“Amikor szembesültünk a bevándorlók hatalmas arányú beáramlásával, világossá tettük, hogy valamilyen infrastruktúrát építeni kell a határunkon annak érdekében, hogy illegális bevándorlók ne tudjanak belépni az országunk területére” – tette hozzá.

A külügyminiszter azt is megjegyezte, a kormány ezen lépése sikeresnek bizonyult. “Ha van rá fizikai infrastruktúrád, és jól képzett embereid, alapvetően képes megakadályozni, hogy megsértsék a határaidat” – mondta.

Szijjártó azt is nyilvánvalóvá tette: Magyarország támogatja Trumpot abban, hogy megépítse a falat az Egyesült Államok déli határán. Mint mondta: “Tisztában vagyunk azzal, hogy (Trump – a szerk.) meg akarja védeni országát az illegális migrációtól (…) és a saját példánkon tapasztaltuk meg (…), hogy fizikai infrastruktúra nélkül lehetetlen bebiztosítani, hogy nem lépjenek be egy országba illegális bevándorlók”.

Hozzátette: Magyarország kormánya megérti Trump erőfeszítéseit, és reménykednek abban, hogy az elnöknek végül sikerül megvédenie országa polgárait.

A teljes videóinterjút ezen a linken tekintheti meg.

Borítófotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink