Év végéig érhetők el az agrárhitelek az MFB-nél

Hírek H. É.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2023. december 31-ig meghosszabbította az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 igénybevételi lehetőségét − tájékoztatott az MFB.

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 konstrukciókban 4 százalékpontos állami kamattámogatással juthatnak finanszírozáshoz − a szerződött kereskedelmi banki partnereken keresztül − az érdeklődő agrárvállalkozások.

A partnerektől érkezett visszajelzések alapján a határidő hosszabbítása mellett további módosításokra is sor került. A hitelek elszámolásánál a számlák befogadhatósága bővül a 180 napon belüli, már kiegyenlített számlákkal; illetve az energia és üzemanyagszámlák befogadhatóságára is lehetőség nyílik. Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében az igényelhető hitelösszeget is megemelték, 150 millió forintról 500 millió forintra. A hitelprogramok forrásaira 2023. május 12-től adható be hitelkérelem az MFB-vel szerződött kereskedelmi bankok fiókjaiban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink