Év elején érkezhet a második gazdaságvédelmi akcióterv

Hírek MTI
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint egy második gazdaságvédelmi akcióterv elfogadása segíthet abban, hogy a negatív gazdasági folyamatok a lehető legkisebbek hatással bírjanak hazánkra, és a magyar gazdaság a recesszió közeli állapotokat sikeresen elkerülje.

Várhatóan öt százalék körül alakul a magyar gazdaság idei növekedése – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely szerint még nem áll minden adat a rendelkezésre, de a növekedési érték az Európai Unióban akár a legjobb is lehet. Ugyanakkor jelezte, Magyarország nem független az Európai Unió más tagállamainak gazdaságától. Azért, hogy a negatív gazdasági folyamatok a lehető legkisebbek hatással bírjanak hazánkra, és a magyar gazdaságot a recesszió közeli állapotoktól megóvják, második gazdaságvédelmi akciótervet kíván a kormány elfogadni a következő év legelején – jelezte a miniszter.

Magyarország ez európai uniós csatlakozása óta most kapta meg a legfontosabb portfóliót

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető üdvözölte, hogy Várhelyi Olivér lesz az új Európai Bizottság magyar tagja, valamint a bővítés- és szomszédságpolitikát kapja portfólióként.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: azt várják az új Európai Bizottságtól, hogy javít az elrontott bevándorláspolitikán, nem konfliktust, hanem konszenzust keres ebben a kérdésben, továbbá a gazdaságpolitika irányán is változtat, valamennyi nagyhatalommal jó és korrekt kapcsolatokra törekszik, és megerősíti az európai életforma védelmét.

 

Borítófotó: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében. (MTI/Soós Lajos)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink