Európa-szerte arról szólnak a hírek, hogy a következő pápa magyar lesz

Hírek magyarnemzet.hu
Minden okunk megvan rá, hogy ezt gondoljuk.

Magyar lesz a következő pápa? – teszi fel a kérdést a Brussels Signal legfrissebb cikkében, majd azzal folytatják, jó okunk van azt gondolni, hogy a következő pápa európai lesz. A cikk emlékeztet, Ferenc pápa egészségi állapota egyre aggasztóbb. Kiemelik,

az egyik jelölt, akire mindenki gondol, Erdő Péter bíboros, aki otthonosan mozog a vatikáni intézményekben, két éve pedig hatalmas figyelem irányult rá a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával.

– Ferenc pápa 87 éves, az elmúlt három évben két műtéten esett át és rendszeresek az orvosi látogatások is. A pápa egészségi állapota miatt mindenkiben felmerül a kérdés, milyen lesz a következő konklávé, és ki lehet Ferenc pápa utódja – írták, majd hosszasan taglalják, hogy kik az esetleges jelöltek. Megjegyzik, hogy amiatt is esélyes lehet egy európai pápa, mert a latin-amerikai tapasztalatok után a bíborosok szeretnének visszatérni egy rendezettebb kormányzási stílushoz; ezt korábban az európai pápák garantálták.

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutat be a húsvét vigíliáján a budapesti Szent István-bazilikában 2024. március 30-án.
MTI/Hegedüs Róbert

Ezek is érdekelhetnek

További híreink