Európa Hangja szerint Orbán és Szydło az év politikusai

Hírek
A Voice of Europe című internetes hírportál Orbán Viktor magyar, és Beata Szydło volt lengyel miniszterelnököt választotta az óév politikusainak. Geert Wilders holland politikus a magyar miniszterelnököt nemrégiben egyenesen az év emberének nevezte hazafiságáért, illetve azért, mert erőt sugároz és víziója is van. A Voice of Europe választásának indoklása egybecseng Wilders-ével.

Az év férfi politikusa a hírportál értékelése szerint Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a “nép embere”, akinek befolyása túlmutat saját országán, hiszen a határkerítés felállításával lezárt egy nagyon fontos Európába vezető migrációs útvonalat, aminek következtében a migráció 99,7 százalékkal csökkent 2017-ben. Orbán megmutatta Európának, hogy ez a megoldás működik – fogalmaznak.

“Magyarországnak tanulnia kell a nyugat hibáiból, a kevert népesség nem a magasabb életszínvonalhoz vezet, hanem alacsonyabbhoz” – idézik Orbán Viktort a cikkben, hozzátéve: Orbán meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak. 

Idézik a miniszterelnök karácsonyi üzenetét is: “azt akarják, hogy ne azok legyünk, akik vagyunk. Azt akarják, hogy váljunk azokká, akik nem akarunk lenni. Azt akarják, hogy keveredjünk össze más világból érkezett népekkel, és az összekeveredés problémamentessége érdekében változzunk meg. A karácsonyi gyertyák fényénél jól látható, hogy amikor a keresztény kultúrát támadják, akkor Euró­pa megszüntetésére is törekednek. El akarják venni tőlünk a saját életünket, és valami olyanra akarják cseréltetni velünk, ami nem a mi életünk”.

A voiceofeurope.com megállapítása szerint Orbán Viktor népszerűsége azon egyszerű okból kifolyólag növekszik Magyarországon, mert követi a nép akaratát és megvédi azt. A magyar miniszterelnök sok európainak megmutatta, hogy igenis racionális lépés nem befogadni a bevándorlókat, mert a legfontosabb dolog egy országnak, az a saját polgárainak biztonsága és kultúrájának jövője – húzták alá.

Az év női politikusa: Beata Szydło

Az 2017-es év női politikusának Beata Szydłot, korábbi lengyel miniszterelnököt választotta a lap.

A politikus egyik legemlékezetesebb kijelentését a manchesteri terror támadás után tette. “Merre haladsz Európa? Emelkedj fel térdedről és a letargiából, vagy a gyermekeid felett fogsz sírni minden nap” – emlékeztet a lap.

Egyszerű értelmezni ezeket a szavakat, mivel Európa többségének gondolatait tükrözi. Jogosan merül fel a kérdés, hogy hová is tartunk, ha a saját gyerekeinket nem tudjuk megvédeni. Mit csinálunk? Ha nem térünk magunkhoz gyorsan, semmi sem fog változni és a terrorcselekmények megismétlődnek majd – jósolja a cikk szerzője.

“Soha nem fogjuk hagyni senkinek, hogy zsaroljon minket. Soha nem fogjuk megadni magunkat a politikai korrektségnek” – idézik Szydłot.

Munkássága tökéletesen tükrözi, hogyan kell szolgálni az embereket és követni az elveidet – vélekednek a volt lengyel miniszterelnökről.

Borítókép: MTI/PAP/Radoslaw Pietruszka

Ezek is érdekelhetnek

További híreink