EU-pénzek: nem lepte meg a kormányt Brüsszel döntése

Hírek vg.hu
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezúttal Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter társaságában tart kormányinfót, miután megszületett Brüsszel ítélete a magyar helyreállítási tervről.

Nagy meglepetést nem okozott a brüsszeli döntés – kezdte a kormányinfót Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, azt követően, hogy az Európai Bizottság másfél év után jóváhagyta a magyar helyreállítási tervet, ám zárolta a kifizetéseket. A tárcavezető szerint egy hete a bizottság újságírók által közölte álláspontját, de van benne egy nagyon fontos elem, hogy az újjáépítési alapra vonatkozó magyar nemzeti tervet elfogadásra alkalmasnak találja.

Nem kis büszkeség számunkra, magyar nemzeti terv a legkiválóbbak között van – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy másfél éve már karnyújtásnyira volt a döntés. „Bízunk abban, hogy a Bizottság javaslata megnyílik a kohéziós források aláírásához is, ha ez megtörténik, akkor teljesül az a cél, hogy a 6 hónapos idő alatt mind a két területen lehetővé teszi, hogy 2023-től ténylegesen megnyíljanak az uniós források.

Szerinte a felfüggesztési javaslat ugyanaz, mint ami szeptemberben volt. Az intézményépítési menetrend, ami elindult, az olyan határidőket is tartalmaz, amelyek előttünk vannak.

Fotó: Hajdú-Bihari Napló

Ezek is érdekelhetnek

További híreink