Észak-Korea újra lövöldözött

Hírek
Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre péntek reggel – közölte az eseményeket szorosan követő Dél-Korea vezérkari főnöksége.  

A két, eddig azonosítatlan típusú fegyvert a keleti tengerpart térségéből indították útnak a Japán (Keleti)-tenger irányában. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen magasságban és mekkora távolságra repültek, csak azt, hogy a tengerbe csapódtak be.

Fegyveres erőink figyelemmel követik a helyzetet és készenlétben állnak – jelentette a dél-koreai vezérkar.

Észak-Korea az elmúlt hetekben több kísérletet is végrehajtott rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal, legutóbb múlt szombaton. Megfigyelők szerint nyomást akar ezzel gyakorolni az Egyesült Államokra, amely Dél-Koreával közösen hadgyakorlatra készül a hónap második felében.

Kiemelt kép: Az észak-koreai KRT által közreadott, videofelvételről készített képen új fegyverrendszer kipróbálását felügyeli Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető (k) Észak-Koreában, egy nem megnevezett helyszínen 2019. augusztus 10-én.

 

Borítókép: Észak-Korea újabb rakétakísérletéről szóló híradást nézik az emberek a szöuli főpályaudvaron 2019. augusztus 16-án. (MTI)