Esik majd az eső: a forradalom elmarad

Hírek
A hideg őszi, téli és tavaszi idő miatt a polgári engedetlenséget és az Orbán-rendszer leváltását is lemondja az ellenzék? 

Ennél szánalmasabbak már nem is lehetnének az állítólag civilek tömegeit mozgató Gulyás Mártonék, és a baloldali ellenzék. A várható rossz idő, az októberi meglepetésszerű eső és szél miatt elmarad október 23-i tüntetésük.

De el kell keserítenünk a Gulyás által vezetett Közös Ország Mozgalmat: a kampányidőszak kezdetén, késő ősszel, majd télen még több eső várható, sőt hull majd a hó, jegesek lesznek az utak, hideg szél söpör végig az utcákon, hóátfúvás, köd nehezíti majd a közlekedést, tavasszal pedig sokszor nyirkos, hideg reggelekre kell ébrednünk, és nem árt esernyővel elindulni otthonról. Tehát nem tüntetésre és kampányolásra való időjárás elé nézünk.  Már jó előre el kellene halasztani a március 15-i demonstrációt is, az a biztos.  

Kétségbe ejtő hírek ezek, az igazságtalan választási rendszer miatt tehát a legrosszabbkor, áprilisban tartják a szavazást. Tehát a választási törvényt egyértelműen meg kell változtatni, hiszen ezzel is kétségkívül a Fidesz-KDNP-nek kedvez a szabályozás. Gulyáséknak, és a bátor baloldali ellenzéknek láthatóan nem csak Orbán diktatúrájával kell felvennie a harcot.

De mi lesz így az ugyancsak nagyívűnek tűnő polgári engedetlenséggel és az Orbán-rendszer megbuktatásával? A rossz idő miatt ezek is elmaradnak?

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink