Értékelik a haderőnél a németnyelv-tudást

Hírek figyelo.hu

Szipkázza a Magyar Honvédség az angol mellett németül is beszélő munkaerőt – erről a katonaság működésére rálátó források beszéltek a Világgazdaságnak. A védelmi területen az angol nyelv ismerete a NATO-tagság miatt eddig is fontos volt, újabban azonban a németé is felértékelődött. A trend hátterében az elmúlt időszakban sorozatosan bejelentett nagy értékű fegyverbeszerzések állnak, amelyeknek jelentős része német haditechnológiájú.

Ezek a fejlesztések nem csak a hazai hadi képességek modernizálását szolgálják, általuk a német háttér is megerősödik a honvédségnél. A precíz német vezérlés magával húzza a magyar rendszert is

– mondták.

A magyar és a német fél közötti megállapodások nem csupán a politikai és a gazdasági kapcsolatok további erősödését segítik, hanem a kulturális kötődések kiterjedését is. A német nyelv használata az új technológiák megismerése miatt is létfontosságú.

A látványosabb német beszerzések sorát a két éve decemberben bejelentett, a Magyar Honvédség és a Krauss-Maffei Wegmann között létrejött szerződés nyitotta, amely 44 Leopard 2 A7+ harckocsi és 24 Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveg vásárlásáról szólt. Az üzlet további 12 használt Leopard 2 A4-es modellt is magában foglalt, amelyeket kiképzési célokra használnak.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja

(Borítókép: Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Fazekas Sándor országgyűlési képviselő és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség főparancsnoka (első sor, j-b) a Fiumei úti nemzeti sírkertben, a Batthyány-mauzóleumnál az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott rendezvényen 2020. október 6-án. (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink