Erősítik a projektmenedzser-képzést a Corvinuson

Hírek Helmeczi Zoltán
Együttműködési megállapodást kötött kedden a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és Magyarország egyik piacvezető mérnökirodája, az Óbuda Group. Céljuk a hazai projektmenedzser-képzés fejlesztése, a szakma népszerűsítése.

A BCE közleménye szerint az egyetem projektmenedzser szakközgazdász képzésének a célja olyan szakemberek oktatása és továbbképzése, akik alapvetően nagy – például építőipari, közlekedési, logisztikai – projektek menedzselésében tudnak hatékonyan közreműködni. A megállapodás értelmében a felek óraadó oktatókat is delegálnak a közösen kijelölt tárgyak tanításához, így biztosítva, hogy elméleti és gyakorlati szakemberek is helyet kapjanak a tananyag átadásában.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyakorlati ismeretek az első naptól kezdve beépüljenek a képzési programjainkba. Ez az együttműködés biztosítja, hogy a gyakorló szakemberek oktatóként megjelenjenek a programban, valós eseteket, gyakorlati jelentőségű témákat tudjunk feltárni, miközben szem előtt tartjuk a módszertani sajátosságokat

– mondta a megállapodásról a közlemény szerint Fehér Péter, a Corvinus executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékánja.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a részvételükkel a képzés lehetőséget biztosít a leendő projektmenedzser szakemberek és a vállalatok összekapcsolódására. Kálmán Péter, az Óbuda Group vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy közel 35 éves fennállásuk alatt mindig is nagy figyelmet fordítottak a jövő generációjának a képzésére és támogatására.

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink