Érdemes Ázsiával jó gazdasági kapcsolatokat ápolni

Hírek MTI

Európának érdeke, hogy versenyképessége javításához minél szorosabb technológiai beruházási és gazdasági együttműködést alakítson ki Ázsiával – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madridban az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) külügyminiszteri értekezletén hétfőn.

„Mi magyarok ebben a tekintetben élen járunk, hiszen az idei esztendőben fordul elő elsőként Magyarországon, hogy nem egy nyugati ország, hanem egy keleti, a Koreai Köztársaság hozta a legtöbb beruházást Magyarországra” – fogalmazott.

Mint mondta, az európai-ázsiai technológiai együttműködés finanszírozási hátterének megteremtése érdekében Magyarország szorgalmazza, hogy az Európai Beruházási Bank, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank és a budapesti központú Nemzetközi Beruházási Bank még szorosabban működjön együtt.

.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Mukhtar Tleuberdi kazah külügyminiszter találkozója az Ázsia-Európa Találkozó (Asia-Europe Meeting, ASEM) külügyminiszteri találkozója keretében Madridban 2019. december 16-án. (MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink